Verden

Sylvester Stallone vil ha forbud mot angrepsvåpen

Sylvester Stallone, kjent fra en rekke voldelige Hollywood-filmer, mener det bør innføres forbud mot salg av halvmilitære automatvåpen i USA.

afp000472387-aGWCpsy8QN.jpg Evan Agostini/AP

 • Ntb

– Hvem trenger slike angrepsvåpen? Ærlig talt, du trenger ikke det så sant du ikke skal gjennomføre et angrep. Du kan ikke jakte med det, sier Stallone til AP.

— Hvem tror du egentlig kommer til å angripe huset ditt? En jævla hær, spør Stallone.SkolemassakrerDen 66 år gamle skuespilleren, som er kjent verden over den tøffeste av de tøffe i filmer som «First Blood» og «Rambo», er nå ironisk nok ute med filmen «Bullet to the Head» (En kule i hodet). Det forhindrer ham ikke fra å være en sterk tilhenger av strengere våpenkontroll i USA, der det skjer over 10.000 drap og 20.000 selvmord i året med skytevåpen.

Hver gang det skjer en ny skolemassakre blusser debatten om våpenlovgivning opp igjen, men uten at det til nå har gjort det vanskeligere for amerikanerne å skaffe seg halv- og helautomatiske skytevåpen som i andre land er forbeholdt politifolk og soldater

. USA har da også åtte ganger så mange drap med skytevåpen som andre land det er naturlig å sammenligne med. Mental helseI tillegg til strengere våpenlovgivning håper Stallone at det også blir gjort mer for å fange opp og tilby behandling til psykisk syke i USA.

– Det som skjer er utrolig forferdelig. Det største problemet er kanskje ikke skytevåpnene, det er at samtlige av disse folkene som har gjort slike ting de siste 30 årene, har vært spik, spenna sprø. Virkelig gale. Det er dette det dreier seg om; mental helse. Det er det største problemet vi står overfor i framtida, galskap koblet med isolasjon, mener Stallone. Hollywood-skuespilleren støttet også den såkalte Brady-loven i 1994, som innebar et forbud mot salg av halvmilitære automatvåpen over disk i USA. Forbudet ble senere opphevet, men Stallone håper at det blir gjeninnført.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. KOMMENTAR

  Våpensalget fortsetter

 2. VERDEN

  Vanligvis er våpenlobbyen stille etter massakrer. Ikke denne gang.

 3. DEBATT

  "Bomskudd å forby dette"

 4. VERDEN

  Så store er forskjellene i USAs våpenlover

 5. VERDEN

  I Las Vegas kan du leke med maskingevær til en billig penge. Massakren i natt vekker til liv nye krav om våpendebatt.

 6. VITEN

  Et massedrap førte til strengere våpenlover i Australia. Virket de?