Verden

Maduro kommer ikke til FNs hovedforsamling

Tilhengere av president Nicolás Maduro feirer 11 år med ungdomspartiet til sosialistene i Caracas torsdag. Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB scanpix

Venezuelas president Nicolás Maduro sier han ikke vil delta ved FNs hovedforsamling senere i måneden.

  • NTB-DPA

Torsdag sa presidenten til en folkemengde i Caracas at han dropper å reise til New York for å tale og møte de andre verdenslederne i september.

– Jeg dro i fjor. I år kommer jeg ikke til å reise. I år blir jeg her for å arbeide sammen med dere her i Venezuela, sa Maduro på et folkemøte i Caracas torsdag. Tilhørerne var hovedsakelig medlemmer av ungdomssosialistpartiet i landet.

Maduro skulle etter planen ha talt under FNs hovedforsamling 26. september.

Han sier nå at visepresident Delcy Rodriguez og topprådgiver Jorge Rodriguez skal reise i hans sted og «gi det venezuelanske folk og sannheten en stemme».

Beskjeden om at presidenten trekker seg kommer etter opptrapping i konflikten med Colombia, der Venezuela har utplassert militært personell og utstyr langs grensa den siste uka.

Colombia anklager Venezuela for å gi ly til FARC-geriljamedlemmer og -ledere og har varslet at de vil ta med seg anklagene til New York. Maduro har svart med å si at Venezuela vil klage inn Colombia for FN og internasjonale organisasjoner for angivelige «krigsaktige» planer.

Les mer om

  1. Venezuela