Verden

Helsemyndighetene i USA bes forberede seg på snarlig vaksinedistribusjon

USAs nasjonale smittevernsenter (CDC) ber helsemyndighetene i delstatene om å forberede seg på å distribuere en koronavaksine innen 1. november.

Det jobbes med å utvikle en koronavaksine. Her fra et testforsøk i Birmingham i New York i juli.
  • NTB

Det skriver New York Times. Samtlige 50 stater og byene New York, Chicago, Philadelphia, Houston og San Antonio er bedt om å forberede seg. Distribusjonen skal etter planen gi en vaksine til helsepersonell og andre høyrisikogrupper.

– CDC ber om deres hjelp til å fremskynde søknader om distribusjonsanleggene og ber dere vurdere å frafalle krav som vil forhindre av disse anleggene blir i full drift innen 1. november, skriver CDC-sjef Robert Redfield i brevet, ifølge Wall Street Journal.

Nylig uttalte Trump-regjeringens smittevernrådgiver Anthony Fauci og Stephen Hahn, som leder mat- og legemiddeltilsynet FDA, at en vaksine kan være tilgjengelig for enkelte grupper før kliniske tester har blitt fullført dersom resultatene er overveldende positive.

President Donald Trump har tidligere sagt at han håper en koronavaksine vi være klar før presidentvalget 3. november. Eksperter advarer imidlertid mot at politisk innblanding i prosessen med å teste og godkjenne en vaksine, kan så tvil om den er trygg og undergrave tilliten til den.

I en veileder som ble lagt fram onsdag, bemerket USAs nasjonale smittevernsenter at «begrensede covid-19-vaksinedoser kan være tilgjengelige innen begynnelsen av november 2020», men understreket at planene fremdeles er hypotetiske.

Les mer om

  1. Koronaviruset
  2. USA