Verden

Steve Bannon erkjenner ikke straffskyld

Donald Trumps tidligere sjefstrateg Steve Bannon erklærte seg ikke skyldig da han ble framstilt i et fengslingsmøte torsdag. Han er siktet for svindel.

Steve Bannon er siktet for svindel og underslag. Han ble pågrepet torsdag, men nekter straffskyld. Foto: AP / NTB scanpix

 • NTB

Bannon ble etter fengslingsmøtet løslatt mot en kausjon på 5 millioner dollar, men han har fått forbud mot å reise ut av USA, melder Reuters.

Trumps tidligere rådgiver ble pågrepet tidligere på torsdag. Han er siket for å ha underslått penger fra innsamlingsaksjonen «We Build The Wall» (Vi bygger muren).

Hundretusener av givere som har donert til sammen 25 millioner dollar – over 220 millioner kroner – til kampanjen, er svindlet, sier en føderal statsadvokat i en uttalelse. Pengene skulle gå til å bygge en grensemur mot Mexico.

Tre andre personer er også siktet i saken. Det ble en stund meldt at én av disse var den fungerende sjefen for det føderale narkotikapolitiet, Timothy Shea. Det har siden vist seg at dette ikke er riktig, og at det er en annen mann med samme navn som er siktet, ifølge CNBC.

 1. Les også

  Trumps tidigere rådgiver Steve Bannon pågrepet i New York, anklaget for bedrageri

Les mer om

 1. Steve Bannon
 2. Trump
 3. USA
 4. Donald Trump

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Trumps tidigere rådgiver Steve Bannon pågrepet i New York, anklaget for bedrageri

 2. VERDEN

  Dette er Bidens løfter til amerikanerne

 3. VERDEN

  Trumps motstandere anklages for å tro på konspirasjonsteorier, når de hevder at denne mannen vil forkludre presidentvalget

 4. VERDEN

  New York Times har Trumps selvangivelser: Var bedre mogul på TV enn i virkeligheten

 5. VERDEN

  Biden vil bruke 7.000 milliarder kroner for å gjenreise USAs økonomi

 6. VERDEN

  Inspiserer skadene i byen der Jacob Blake ble skutt i ryggen