To fengselsvakter siktet etter Epsteins dødsfall

To fengselsvakter som var på jobb da Jeffrey Epstein tok livet sitt, er blitt siktet for ikke å ha voktet ham slik de skulle.

  • NTB

Siktelsene er de første knyttet til etterforskningen av milliardærens dødsfall i en fengselscelle på Manhattan 10. august.

Begge fengselsvaktene har erklært seg ikke skyldig.

De to vaktene havnet i søkelyset kort tid etter dødsfallet, fordi de var ansvarlige for å overvåke høysikkerhetscellen hvor Epstein ble holdt.

Milliardæren Jeffrey Epstein var siktet for menneskehandel og overgrep mot flere unge jenter og kvinner da han tok livet sitt på fengselscellen.

I stedet for å sjekke cellen hver halvtime, slik de skulle etter forskriftene, skal de ha sovet i flere timer og forfalsket logger for å dekke over hva de hadde gjort. Tirsdag ble det kjent at de er siktet for å ha forfalsket loggene.

Epstein, som hadde flere mektige og berømte venner i USA og Storbritannia, var siktet for menneskehandel og overgrep mot flere unge jenter og kvinner.

Etter dødsfallet verserte det en rekke konspirasjonsteorier og rykter og milliardærens dødsfall.

Epsteins familie engasjerte også en patolog, som sa at skadene som ble kartlagt under obduksjonen kunne tyde på drap.

Påtalemyndigheten uttalte imidlertid tirsdag at videoovervåking fra fengselet bekrefter at Epstein var alene da han døde.