Boeing 737 MAX 8-fly måtte nødlande i USA

Et Boeing 737 MAX 8-fly måtte tirsdag nødlande på vei fra Orlando til Victorville i California. Det var ikke passasjerer om bord i flyet.

Et av flyselskapet Southwest Airlines 737 Max-fly måtte tirsdag nødlande på vei fra Orlando til Victorville. Årsaken til nødlandingen skal være motortrøbbel. Foto: Matt Hartman / AP / NTB scanpix

MAX 8-flyet landet trygt ved 19-tiden norsk tid etter å ha fått motorproblem. Problemene oppsto kort tid etter flyet tok av fra Orlando International Airport i Florida. Flyet fra Southwest Airlines skulle til Victorville i California.

Den amerikanske luftfartsmyndigheten (FFA) har satt flytypen på bakken, men tillater flyselskaper å fly med Boeing-modellen uten passasjerer for å flytte flyene mellom ulike lufthavner.

Flyet er av samme type som Ethiopian Airlines-flyet, som styrtet kort tid etter avgang. 157 mennesker omkom i flystyrten. Også Lion Air-flyet som styrtet i Indonesia i oktober i fjor, der 189 mennesker omkom, var et MAX 8-fly.

Ifølge den amerikanske luftfartsmyndigheten er det lite trolig at det datastyrte stabiliseringssystemet MCAS skal ha noe med denne nødlandingen å gjøre.

Stabiliseringssystemet mistenkes å ha vært en vesentlig faktor under flystyrten i Indonesia i 2018 og under flystyrten i Etiopia 9. mars. Boeing har etter styrten arbeidet med å rette programvarefeilen på flytypen.