Verden

To norske statsborgere fra Rogaland pågrepet i Tyrkia

To norske statsborgere som i sommer ble pågrepet i Tyrkia, er taxisjåfører bosatt i Rogaland. De er begge fengslet for tilknytning til organisasjonen PKK.

 • NTB

Dagbladet skriver at mennene, som er av tyrkisk opphav og er godt voksne, jobber som taxisjåfører og er bosatt i Rogaland.

Mennene er pågrepet for angivelig å ha tilknytning til den forbudte kurdiske organisasjonen PKK, som er ansett som en terrororganisasjon av Tyrkia, USA og EU.

Den ene mannen ble pågrepet i den nordvestlige provinsen Bursa 27. juli. Ifølge kilder til det statlige nyhetsbyrået Anadolu skal mannen ha hatt ansvaret for gruppens organisatoriske virksomhet i Norge og Europa. Den andre mannen ble pågrepet 22. juni, skriver Dagbladet. Han blir beskyldt for å ha drevet virksomhet for PKK i Norge.

Begge mennene er ifølge avisen aktive i en norsk organisasjon som følger en egen kurdisk stat, slik PKK også kjemper for.

– Vi er kjent med at to personer bosatt i Sørvest politidistrikt er fengslet i Tyrkia. Saken håndteres av UD, sier PST-leder Stig Ledaal i Sørvest politidistrikt til Dagbladet.

Les mer om

 1. Tyrkia

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Tyrkia vil sende nærmere 1500 fengslede IS-medlemmer til Europa

 2. VERDEN

  UDI innvilger asyl ett år etter at hun fikk avslag. Nå sitter Gulizar Tasdemir fengslet i Tyrkia.

 3. VERDEN

  USA har hentet ut to britiske statsborgere anklaget for å delta i henrettelser av vestlige gisler

 4. VERDEN

  Tyrkia vil starte utsendingen av utenlandske IS-fanger neste uke

 5. NORGE

  – Dommen er åpenbart uriktig, sier Krekars forsvarsadvokat

 6. VERDEN

  EU fordømmer Tyrkias Syria-invasjon. Trump lanserer oppsiktsvekkende teori om kurderne.