Afghanske myndigheter: – Minst 90 ble drept av amerikansk bombe

Minst 94 IS-krigere ble drept av den massive bomben som USA slapp over et hulesystem øst i Afghanistan torsdag, opplyser provinsmyndighetene.

  • NTB

Afghanske myndigheter har tidligere oppgitt at 36 IS-krigere ble drept i angrepet. Nå sier imidlertid tjenestemenn at antallet var tre ganger så høyt.

Minst 94 IS-krigere mistet livet, opplyste talsmannen for guvernøren i provinsen Nangarhar, Ataullah Khogyani, lørdag. Blant de drepte skal det ha vært fire IS-kommandanter.

Han hevder også at ingen sivile eller militære liv gikk tapt.

Ifølge sikkerhetseksperter har IS bygd sine anlegg i nærheten av sivile boliger, men myndighetene framholder at tusenvis av innbyggere allerede har flyktet fra området som følge av de harde kampene de siste månedene.

Bomben ble sluppet i forbindelse med at kampene er blitt mer intense den siste uken.

De USA-støttede afghanske regjeringsstyrkene har møtt hard motstand, og for en uke siden ble en amerikansk soldat drept i området.

Afghanske myndigheter har opplyst at en 300 meter lang tunnel samt store mengder våpen og ammunisjon ble ødelagt, i i tillegg til at mange IS-krigere ble drept.

IS avviser imidlertid at noen av gruppens krigere ble drept eller såret i angrepet, melder det IS-vennlige nettstedet Amaq.

Det er første gang at USA bruker en bombe av typen GBU-43 i strid. Ifølge provinsmyndighetene er styrkene ennå ikke ferdige med å gjennomsøke området der bomben ble sluppet.

(©NTB)