Verden

Ny fartsrekord over Atlanteren: Under fem timer fra New York til London

Norwegians to år gamle fartsrekord fra New York til London er nå tatt over av British Airways. Takket være kraftig vind ble den nye rekorden på fire timer og 56 minutter.

Det gikk unna mellom New York og London natt til søndag. Den nye rekorden er på fire timer og 56 minutter.
  • Wasim Riaz
    Wasim Riaz
    Journalist
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Med en flytid på 5 timer og 13 minutter fra New York til London satte en Dreamliner fra Norwegian rekord for passasjerfly som ikke kan bryte lydmuren i januar 2018.

Nå har et Boeing 747-fly, også kjent som jumbojet, slått Norwegians rekord med 17 minutter. Den nye tiden er på fire timer og 56 minutter, melder Flihgtradar24.com. Flyet tilhører British Airways.

Rekorden betyr en gjennomsnittsfart på litt over 1100 km/t. Til sammenligning er en fart på 800–900 km/t å regne som normalfart på tilsvarende flyreiser.

Også et fly fra Virgin Atlantic har klart å bryte den magiske grensen på fem timer da det brukte fire timer og 57 minutter på turen over Atlanteren natt til søndag.

Flyene fra Virgin Atlantic og British Airways landet med få minutters mellomrom på Heathrow.

Det er likevel langt igjen til overlydsflyet Concorde som i 1996 krysset Atlanteren på snaut tre timer. Denne rekorden er på to timer og 53 minutter.

En talsperson for British Airways sier til The Independent at selskapet alltid prioriterer sikkerhet fremfor fartsrekorder.

– Men våre høyt trente piloter gjorde mest mulig ut av forholdene for å få kunder tilbake til London i god tid, sier talspersonen.

Det er takket være stormen «Ciara» som var på vei mot England at flyet kunne få en så høy fart. Derfor bruker flyreiser andre veien mer enn to og en halv time lengre tid.

Til tross for solid hjelp med ny fartsrekord, er «Ciara» å regne som Storbritannias verste storm på syv år. Hundrevis av flyreiser, tog og ferger er kansellert på grunn av stormen.

Les mer om

  1. London
  2. British Airways
  3. Norwegian