Verden

Blodig angrep mot militærbase i Burkina Faso

Minst 35 sivile og sju soldater er drept i et jihadist-angrep mot en militærbase i Burkina Faso, opplyser landets militære. 80 jihadister ble også drept.

 • NTB

Angrepet skjedde tirsdag da jihadister slo til mot basen som ligger i Arbinda nord i landet, ikke langt fra grensen til Mali.

I det koordinerte angrepet stormet over 100 jihadister på motorsykler inn både på basen og i Arbinda. Angrepet varte i flere timer før soldatene fikk slått tilbake og gjenvunnet kontrollen, opplyser en militærtalsmann.

Da var 80 av angriperne drept. Det samme var 35 sivile og sju soldater. Ifølge Reuters er mange av de sivile ofrene kvinner og barn.

Ingen har så langt tatt på seg skylden for angrepet, men flere lignende angrep i Burkina Faso har blitt utført av ekstremistgrupper knyttet til al-Qaida eller IS.

Burkinske sikkerhetsstyrker opplyser at de har drept over 100 jihadistiske opprørere i en rekke militæroperasjoner siden november.

Burkina Faso, som grenser mot både Niger og Mali, har vært rammet av hyppige jihadist-angrep siden begynnelsen av 2015. Ifølge tall fra FN har over 700 mennesker blitt drept og over 560.000 er tvunget på flukt.

<p></p>

 1. Les også

  14 drept i angrep mot kirke i Burkina Faso

 2. Les også

  18 jihadister drept i Burkina Faso

Les mer om

 1. Burkina Faso

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Over 160 drept i angrep i Niger

 2. VERDEN

  Over 80 drept i angrep i Niger, ifølge forsvarsdepartementet

 3. VERDEN

  Tallet på døde stiger etter angrep i Mali

 4. VERDEN

  Landsby brent ned og 26 drept i Mali

 5. VERDEN

  Vil ha norske soldater med på å slåss mot afrikanske terrorister

 6. VERDEN

  Mens alle snakket om terror i Midtøsten, festet jihadistene grepet på et annet kontinent