Verden

Palestiner drept og tre israelske soldater skadet i Gaza-grenseområdet

En palestinsk mann som tok seg gjennom grensegjerdet på Gazastripen, ble drept av israelske styrker etter at han hadde skutt og skadet tre israelske soldater.

 • NTB-AFP-DPA

Mannen tok seg gjennom grensegjerdet tidlig torsdag morgen. På den israelske siden skjøt han mot soldater. Tre soldater ble skadet, opplyser den israelske hæren (IDF).

En talsmann for hæren sier palestineren var iført en Hamas-uniform og var bevæpnet med granater og en Kalasjnikov-rifle. Det antas at han handlet alene, opplyser talsmannen. Palestineren ble skutt og drept.

De skadede soldatene ble sendt til sykehus. Den ene av dem, en offiser, fikk moderate skader. De to andre soldatene ble lettere skadet.

Hendelsen skjedde ved den sørlige delen av Gazastripen. Der satte også israelske styrker inn en stridsvogn for å slå ut et mål som var identifisert som en Hamas-kontrollert militærpost, ifølge uttalelsen.

Siden mars i fjor har palestinere på Gazastripen gått ut i gatene og samlet seg ved grensegjerdet hver uke for å protestere mot blokaden som Israel og Egypt har innført mot den Hamas-kontrollerte Gazastripen.

Demonstrasjonene har avtatt nylig etter at det ble inngått våpenhvile meglet frem av FN og Egypt. Ifølge avtalen har Israel gått med på å lette på deler av blokaden mot Gazastripen, der islamistbevegelsen Hamas har makten.

Hamas er en palestinsk bevegelse med både en militant og politisk del som har hatt kontroll over Gazastripen siden 2007. Hamas er av Israel, EU og USA stemplet som en terrororganisasjon.

Les mer om

 1. Krig
 2. Konflikt
 3. Israel/Palestina
 4. Gaza

Relevante artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  Palestinske tenåringer skutt og drept under en demonstrasjon

 2. VERDEN
  Publisert:

  Medier: Våpenhvile inngått mellom Jihad og Israel

 3. VERDEN
  Publisert:

  Domstol varsler full gransking av påståtte krigsforbrytelser i Palestina

 4. VERDEN
  Publisert:

  Israel bombet mål på Gazastripen og i Syria etter rakettangrep

 5. VERDEN
  Publisert:

  Israel bruker palestinske lik som forhandlingskort

 6. VERDEN
  Publisert:

  Israel besvarte raketter fra Gaza med bombing fra luften