Verden

De to tenåringene er siktet for trippeldrap. Canadisk politi jakter på dem i ødemarken.

«Hele» Canada er på jakt etter de to drapssiktede tenåringene, som er mistenkt for trippeldrap. I helgen bisto luftforsvaret i jakten.

19 år gamle Kam McLeod og 18-åringen Bryer Schmegelsky ble fanget opp på et overvåkingskamera. Bildene brukes i en offentlig etterlysning.
  • Kaja Kirsebom
    Journalist
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Nord-Amerika holder nærmest pusten i påvente av at politiet gjennomsøker den canadiske utmarken i Manitoba-provinsen. Politiet er på jakt etter to tenåringsgutter. 19 år gamle Kam McLeod og 18-åringen Bryer Schmegelsky. De to tenåringene har vært på flukt siden den 15. juli, mistenkt for trippelmord, skriver The Guardian.

19- og 18-åringen er etterlyst for mordet på amerikanske Chynna Deese (24) og hennes australske kjæreste Lucas Fowler (23), som ble funnet skutt og drept på en øde motorvei den 15. juli 20 kilometer sør for naturparken Liard Hot Springs i Britiske Columbia, skriver Ekstra Bladet.

Chynna Deese og Lucas Fowler filmet på bensinstasjon hvor de fylte drivstoff ved 19:30 tiden, lokal tid, den 13. juli.

Tre drept

Et bilde fra et overvåkingskamera på bensinstasjonen i Fort Nelson viser det unge paret Deese og Fowler som holder rundt hverandre mens de fyller bensin 13. juli. Kjæresteparet er på en bilferie på vei mot den amerikanske delstaten Alaska. To dager senere ble likene deres funnet.

Politiet mener at paret ble skutt og drept enten 14. eller 15. juli.

19. juli finner politiet bilen til Schmegelsky og McLeod 50 kilometer sør for Dease Lake, vest i Canada. Dette er 470 kilometer unna åstedet. To kilometer unna den utbrente bilen finner politiet nok et lik. På dette tidspunktet trodde politiet at guttene var savnet, det var først senere de ble koblet til drapene.

Det tredje liket ble onsdag identifisert som Leonard Dyck. Det er en 64 år gammel mann fra Vancouver, som underviste i botanikk ved The University of British Columbia, skriver The Star.

Politiet knytter Schmegelsky og McLeod til dette drapet også. De er mistenkt for uaktsomt drap på Dyck.

Kam McLeod (19) og Bryer Schmegelsky (18) er siktet for trippeldrap. Nå blir det jaktet av «hele» Canada.

Jakten gjennom Canada

I etterlysningen ber politiet folk om å ringe det canadiske nødnummeret 911 om de skulle observere guttene. De ber publikum om å unngå konfrontasjon fordi de to tenåringene anses som svært farlige.

21. juli, over 2100 kilometer unna, ble Schmegelsky og McLeod observert i en Toyota RAV4 fra 2011. 23. juli ble også denne bilen funnet utbrent, rundt 70 kilometer unna byen Gillam.

Denne byen er hele tre regioner vekk fra der hvor kjæresteparet ble funnet drept. Og enda lenger vekk fra byen guttene kommer fra, Port Alberni, hvor de startet sin reise 12. juli.

Ifølge Schmegelskys bestemor, Carol Starkey, var tenåringsguttene opprinnelig på vei til en by ved navn Whitehorse i regionen Yukon. Der skulle de se etter arbeid. The Guardian skriver at hjembyen deres er preget av høy arbeidsledighet, utbredt kriminalitet og regnes for å være et av de verste stedene å bo i Canada.

Det canadiske militæret er hentet inn for å bidra i jakten på de to drapssiktede tenåringene.

Søker i ødemarken

Det er iverksatt en stor leteaksjon for å finne de to tenåringene. Blant annet er det canadiske luftforsvaret hentet inn for å bidra i jakten.

Politi og militæret jakter på Kam McLeod og Bryer Schmegelsky i den canadiske ødemarken.

Politiet har de siste dagene gjennomsøkt to områder i provinsen Manitoba. Blant annet mistenker politiet at de to kan ha endret på utseende for å komme seg ut av området.

– Vi utelukker heller ikke at har fått bistand til å forlate Gillam og Fox Lake, sa Julie Courchaine fra politiet.

Fortsatt mistenker politiet at de to tenåringene befinner seg i ødemarken i området rundt Gillam.

– Den siste observasjonen av de to er i området rundt Gillam, og vi går ut fra at de er der nå. Hvis de vandrer rundt i ødemarken, kunne de ikke ha valgte et verre tidspunkt, sa Courchaine.

Om sommeren er området dominert av store mengder fluer, mygg, svartbjørner og ulver. I en tweet skriver det Canadiske politiet at de har observert en isbjørn i skogområdet de gjennomsøker.

Nazisymboler

De seneste dagene har det kommet stadig mer informasjon om de to tenåringene i canadiske aviser.

Blant annet har avisen Globe and Mail avdekket at Schmegelsky og McLeod har vært del av et spillsamfunn som bruker nazistiske og kommunistiske symboler. Avisen rapporterte også at Schmegelsky hadde sendt bilder av utstyr med nazisymboler til en venn og utvist et høyreekstremt synspunkt, skriver The Guardian.

Alan Schmegelsky, Bryers far, stilte onsdag opp til flere intervjuer. Da sa han at han trodde at sønnen ville kjempe til siste slutt.

Les mer om

  1. Canada
  2. Drap