Verden

Pågrepet for terrorisme etter intervju med BBC

Enda en person er pågrepet etter Woolwich-drapet i London. Han ble pågrepet etter et TV-intervju der han påsto at britisk etterretning forsøkte å rekruttere en av de drapssiktede.

25 år gamle Lee Rigby ble drept av to menn væpnet med kniver og kjøttøkser på gaten i Woolwich onsdag. Britiske myndigheter mener drapet kan betegnes som et terrorangrep. STEFAN WERMUTH Reuters / NTB scanpix

 • Ntb

Abu Nasaybah ble pågrepet utenfor BBCs hovedkontor i London fredag. Han hadde da nettopp sagt i et intervju med nyhetsprogrammet Newsnight at britisk etterretning hadde tatt kontakt med en av de to siktede etter det brutale drapet på en soldat i Woolwich i London onsdag.

London-politiet sier at 31-åringen er pågrepet, mistenkt for å ha beordret, forberedt eller oppfordret til terrorisme.

Nasaybah var en bekjent av Michael Adebolajo. Han sa til TV-kanalen at agenter fra innlandsetterretningen MI5 hadde tatt kontakt med Adebolajo for et halvt år siden og prøvd å rekruttere ham som informant. 28-åringen skal ha avslått tilbudet.

Les også

Scotland Yard: Nye arrestasjoner i London

Begge de to mennene som drepte soldaten, var kjent av de britiske etterretningstjenestene fra tidligere og skal ha blitt etterforsket flere ganger de siste årene. Statsminister David Cameron har lovet at etterretningstjenestenes håndtering av saken skal granskes.Lee Rigby (25) ble først påkjørt av gjerningsmennene, før de angrep ham med kniver og en kjøttøks. Ifølge flere øyenvitner forsøkte de å kutte hodet av den unge soldaten. (©NTB)

 1. Les også

  Skjerper sikkerheten ved alle militærforlegninger

 2. Les også

  Britisk kvinne konfronterte angriperne i London

 3. Les også

  - Vi gjør dette fordi muslimer dør hver dag

 4. Les også

  Machete-angrep mot soldat på gaten i London

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Historien om den russiske dobbeltagenten som ble utvekslet mot kjendisspionen Anna Chapman og forsøkt drept i Storbritannia

 2. VERDEN

  Britiske myndigheter setter inn militært personell i etterforskning i spionsaken

 3. NORGE

  Den ene var en gavmild jaktkamerat. Den andre ville installere skjulte mikrofoner. Nå er de fri takket være at Frode Berg gikk i fellen.

 4. NORGE

  Norsk forretningsmann: – Jeg ble forsøkt rekruttert av E-tjenesten

 5. VERDEN

  Julia Skripals første intervju etter giftangrepet

 6. NORGE

  Ber de hemmelige tjenestene ligge unna lokalbefolkningen i Kirkenes