Verden

Seattle: Fem drept i skyting i sminkebutikk

Fire kvinner og en mann ble drept da en mann begynte å skyte i et kjøpesenter nord for Seattle fredag kveld. Gjerningsmannen var lørdag fortsatt på frifot.

Medisinsk personell måtte vente utenfor mens politiet søkte gjennom kjøpesenteret Cascade Mill etter skytingen fredag. Fire personer er drept og et ukjent antall såret i hendelsen.
  • NTB

– Vi leter fortsatt etter gjerningsmannen. Hold dere innendørs så dere er trygge, sa en talsmann for politiet, Mark Francis, på en pressekonferanse fredag kveld.

Det ble først opplyst at tre kvinner var drept, men det ble senere oppjustert til fire. I tillegg døde en mann på sykehus etter å ha blitt påført livstruende skader.

Politiet antar at gjerningsmannen var alene om angrepet. Alle ofrene ble skutt og drept i sminkeavdelingen i en filial av butikkjeden Macy's. Motivet for ugjerningen er ikke kjent.

Svartkledd

Skytingen skjedde fredag kveld på kjøpesenteret Cascade Mall i Burlington.

Mannen som politiet jakter på, skal være kledd i svart eller grått, og han ble sist sett gående på en hovedvei i området. Han er ifølge politiet utstyrt med et gevær og skal ha forlatt kjøpesenteret før politiet kom.

Kjøpesenteret ligger langs en landevei, cirka 105 kilometer nord for Seattle i delstaten Washington nordvest i USA.

Kjøpesenteret ble evakuert i forbindelse med hendelsen, og flere personer ble fraktet til en kirke i nærheten.

Les også

Lokalbefolkning raser etter ny politiskyting i USA

– Vanvittig

Stephanie Bose, som er daglig leder ved ett av kjøpesenterets spisesteder, sier at hun stengte dørene til restauranten straks hun hørte om skytingen.

– Han forsøkte å ta seg inn i kjøpesenteret, og folk skrek, sier hun. Det var vanvittig, sier hun.

Washingtons guvernør, Jay Inslee, ber alle innbyggere søke sammen med mennesker de er glade i og rette seg etter politiets advarsler så lenge gjerningsmannen ikke er tatt. Han sier at en tragedie har rammet delstaten.

Les også

  1. Mobilvideo fra politiskyting i USA: «Ikke skyt ham, han har ikke våpen»

  2. Imam skutt på åpen gate i New York

  3. Bombemistenkt tatt etter skyteepisode i New Jersey

Les mer om

  1. Skyting
  2. USA
  3. Krim