Verden

Norske hjelpearbeidere skal være pågrepet i Hellas

Tre norske frivillige hjelpearbeidere, to kvinner og en mann, skal være pågrepet av gresk politi i Idomeni ved grensen til Makedonia, opplyser organisasjonen Northern Light Aid.

Menn forsøker å trenge gjennom gjerdet i en provisorisk flyktningeleir nær byen Idomeni ved grensen mellom Hellas og Makedonia. STOYAN NENOV

 • Ntb
 • Bjørn S. Kristiansen

De frivillige jobber ifølge Northern Light Aid for en gresk organisasjon som hjelper flyktninger i Idomeni, og de skal være en del av en større gruppe hjelpearbeider som ble pågrepet.

— Det er tre pågrepne nordmenn. Pressemeldingen fra organisasjonen de arbeidet for, forteller at de ble arrestert for å bære walkie-talkies på vei til leiren. De vil bli fremstilt for dommer i dag, opplyser daglig leder i Northern Light Aid, Charlotte Vestli, til Aftenposten.

Alle tre i 20-årene

De arresterte er alle tre i 20-årene - to kvinner og en mann. Vestli sier at de enn så lenge ikke ønsker å gå ut med identiteten til de tre, etter avtale med pårørende.

Pressemelding fra den greske hjelpeorganisasjonen International Volunteers.

Ifølge en pressemelding fra den greske organisasjonen International Volunteers er totalt fire av deres frivillige arrestert av gresk politi. Vestli sier de stort sett har gode erfaringer fra samarbeidet med greske myndigheter, men at det tidvis byr på utfordringer.

— Politiet har hatt perioder de ofte har stoppet frivillige, spesielt i form av trafikkontroll. Det oppleves som om det er for å vanskeliggjøre arbeidet. Vi hørte tall om at opp i mot 30 stykker totalt ble arrestert i går, men flesteparten sluppet ut igjen.

— Vi har hatt mye bra samarbeid med greske myndigheter, men akkurat nå føles det litt som om det er for å vanskeliggjøre det arbeidet de frivillige gjør, sier hun.

Northern Light Aid er en nyoppstartet hjelpeorganisasjon. I september i fjor reiste grunnleggerne til øya Lesvos i Hellas, og flyttet i mars arbeidet til Idomeni på grensen mellom Hellas og Makedonia.

UDI undersøker saken

Adresseavisen meldte i går at Utenriksdepartementet (UD) undersøkte saken.

— Vi er kjent med saken, og vil følge opp med greske myndigheter, sier pressetalsperson i UD, Kristin Enstad, til Aftenposten.

Menn forsøker å trenge gjennom gjerdet i en provisorisk flyktningeleir nær byen Idomeni ved grensen mellom Hellas og Makedonia. STOYAN NENOV

 1. Les også

  Makedonsk politi brukte tåregass mot flyktninger

 2. Les også

  De første deporterte migrantene har ankommet Tyrkia

 3. Les også

  Færre flyktninger til Hellas

 4. Les også

  Flyktninger vil storme grensen etter rykte på sosiale medier

 5. Les også

  Osam (27) og Nisreen (19) kom noen timer for sent til Europa

 6. Les også

  Flyktningavtalen mellom EU og Tyrkia er kostbar - særlig for flyktningene

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Migrantkrisen i Europa

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Tømmingen av gresk flyktningleir i gang

 2. VERDEN

  Marokko-drapene: Tre mistenkte er pågrepet

 3. VERDEN

  Gresk avis: – «Skorpionen» skulle drepes med rakettvåpen

 4. NORGE

  Den IS-siktede kvinnen har landet på norsk jord

 5. VERDEN

  De håpet på en ny fremtid i Europa. Det de møtte, var piggtråd.

 6. VERDEN

  Folkemøte med 25.000 deltagere skulle bombes i helgen. Slik ble det avverget.