Steve Bannon forlater Breitbart 

Steve Bannon forlater det sterkt høyreorienterte nyhetsnettstedet Breitbart News, men oppgir ikke hvorfor.

Steve Bannon. Foto: AP / NTB scanpix

Bannon har fungert som styreleder for Breitbart News Network siden 2012.

– Jeg er stolt over at Breitbart-teamet på så kort tid har greid å bygge opp en nyhetsplattform i verdensklasse, sier han til nettstedet.

Breitbart knyttes til den såkalte alt-right-bevegelsen i USA, en løst definert gruppe som legger vekt på «hvit identitet» og som er motstandere av innvandring, multikulturalisme og «politisk korrekthet».

Sentral rådgiver

64-åringen har bakgrunn som offiser i USAs marine, tatt en mastergrad ved Harvard og jobbet for den store investeringsbanken Goldman Sachs.

Han har også produsert 18 filmer og vært rådgiver for den republikanske politikeren Sarah Palin.

Han var en sentral rådgiver for Donald Trump i valgkampen og fikk etter innsettelsen jobb som presidentens sjefstrateg. Han ble også medlem av det nasjonale sikkerhetsrådet.

Røk uklar

Bannon røk etter hvert uklar med Trump og måtte forlate Det hvite hus. Han er en av kildene som er intervjuet i en ny bok om Trump, som er ført i pennen av Michael Wolff.

Boka «Fire and Fury» omtaler Trump som uengasjert, mentalt ustabil og helt uskikket til å være president.

Bannon beskylder blant annet Trumps sønn Donald jr. og svigersønn Jared Kushner for forræderi og kaller i boka Trumps datter og rådgiver Ivanka for stokk dum.

Trump har slått tilbake, hevder at Bannon «har mistet forstanden» og har samtidig omtalt seg selv som et mentalt stabilt geni.

Banon har på sin side understreket at han fortsatt støtter Trump, som han omtaler som en flott mann.