Kreml: Erdogan ber Putin om unnskyldning

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har ifølge en russisk talsmann bedt president Vladimir Putin om unnskyldning for nedskytingen av et russisk kampfly i fjor.

Forholdet mellom et to landene har vært iskaldt siden Tyrkia skjøt ned det russiske flyet i grenseområdet til Syria i november 2015.

– Erdogan har uttrykt bekagelse, og sine dype kondolanser, og sagt «jeg beklager», sa den russisk talsmannen ifølge den tyrkiske visen Hurryiet Daily News.

Nedskytingen av de russiske flyet november 2015 skapte diplomatisk krise og isfront mellom Tyrkia og Russland.

Samtidig som den tyrkiske presidenten nå ber om unnskyldning for nedskytingen, tar han til orde for å gjenopprette forbindelsen mellom de to stormaktene.

Det opplyser Putins talsmann Dmitrij Peskov til pressen i Moskva mandag ettermiddag.

Den diplomatiske krisen mellom Tyrkia og Russland har også påvirket forsøket på å skape fred i Syria, ettersom de to landene står på hver sin side i konflikten mellom regimet og opposisjonen

Russland reagerte med raseri, stans i pakketurer for russiske turister til Tyrkia og importforbud av tyrkiske landbruksprodukter. Tyrkia nektet å be om unnskyldning og framholdt at det russiske flyet befant seg i tyrkisk luftrom, mens Moskva mente det var i syrisk luftrom.