Verden

Disse ble drept i terrorangrepet i Istanbul

Fire av de 44 som ble drept i terrorangepet på Atatürk-flyplassen i Istanbul var i samme familien. Her er historiene til mange av de som ble drept i terrorangrepet.

Dette er bilder av noen av de som ble drept i terrorangrepet tirsdag kveld.
  • Lorns Bjerkan

Identiteten til de fleste av de drepte er nå kjent. Historier og bilder av dem er nå publisert i en rekke medier.

Av de drepte var 19 av dem utlendinger.

  • Les mer om terrorangrepet her: Dette vet vi om det som skjedde på Ataturk-flyplassen

Fire av de drepte var alle i familien Amiri. Dette var søstrene Kerime (24), Zehra (18) og Maryem (14), og deres niese Huda (9), ifølge Bianet.

Ikke langt fra der de be drept var deres far og bestefar Abdülmümin Amiri, som skulle hente en tralle familien kunne ha bagasjen på, skriver avisen.

Etter eksplosjonen fant han en av døtrene omkommet, mens resten av familiemedlemmene var på dette tidspunktet skadet, skriver CNN.

I tillegg til de fire drepte var to andre av hans døtre og kone i nærheten. De tre var blant de mange som ble behandlet på sykehus etter angrepet.

Familien Amiri måtte torsdag, sammen med venner og bekjente, ta et siste farvel med de fire under begravelsen i Istanbul.

Søstrene Kerime (24), Zehra (18) og Maryem (14), og deres niese Huda (9), ble torsdag gravlagt i Istanbul.

Bilder fra begravelsen viser mange oppmøtte rundt kistene til de fire. Blant dem er Muhammed Amiri, far til 9-årige Huda.

– Før hun dro på ferie ga hun meg en klem og sa at jeg måtte bli med henne. Jeg sa at vi snart ville se hverandre igjen, sa han til CNN, som var i begravelsen.

Andre av de drepte var også på reise, mens noen av de jobbet på flyplassen eller var innom der i et annet ærend.

Én av dem skulle gifte seg neste uke, en annen skulle snart bli far, mens en av de drepte kvinnene hadde akkurat blitt ferdig utdannet, og startet nylig å jobbe på flyplassen.

Klikk på bildene under for å lese mer om historiene til de som ble drept i terrorangrepet:

Les flere saker om terrorangrepet:

Les mer om

  1. Terrorangrepet i Istanbul
  2. Istanbul
  3. Tyrkia