Verden

Feilaktige meldinger om skyting på Air Force Ones hjemmebase

Den amerikanske flystasjonen Andrews i Maryland, like utenfor Washington, er stengt ned på grunn av meldinger om skyting.

Det amerikanske luftforsvarets modifiserte 747-maskiner har kallesignal «Air Force One» når presidenten er om bord. Her er ett av flyene fotografert på Andrews. Foto: Jose Luis Magana / TT / NTB Scanpix

 • Tarjei Kramviken

SISTE: Ved 16.30-tiden bekrefter politiet og ledelsen ved basen at de ikke har funnet noen aktiv skytter på basen og at basen ikke lenger er stengt.

Ifølge NBC News ble alarmen utløst etter at noen observerte en person med skytevåpen.

Andrews er hjemmestasjonen til blant annet det amerikanske luftforsvarets VC-25-fly, som bruker kallesignalet «Air Force One» når det har president Barack Obama om bord.

En rekke andre transportfly og kampfly har også base på stasjonen, der flere tusen personer jobber. Basen er et fellesanlegg for USAs marine og luftforsvar.

Nødeatetene var allerede i området for en planlagt en øvelse i å håndtere en pågående skyteepisode, men så kom meldingene om at det pågikk en reel skyteepisode inne på området.

Flystasjonen selv skrev på Twitter at alt personell søkte tilflukt på grunn av «en aktiv skytter». Hendelsen «pågår på Malcolm Grow Medical Facility», skrev man.

Malcolm Growe er et militærsykehus som ligger like innenfor basens gjerder.

Ifølge Washington Post landet president Obama på Andrews onsdag kveld. Han gikk da rett fra «Air Force One» og om bord på helikopteret «Marine One». Det fraktet ham så til Det hvite hus i Washington.

Foto: Manuel Balce Ceneta / AP

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Saudiaraber skal ha stått bak skyting på amerikansk militærbase

 2. VERDEN

  Alle ofrene identifisert etter synagoge-angrepet

 3. VERDEN

  Trump vil avbestille nytt «Air Force One»

 4. VERDEN

  Trump prøvde ikke å samle nasjonen da han ble president

 5. VERDEN

  Skyteepisode i USA. Fire politifolk og flere sivile er skutt. Minst én person er død.

 6. VERDEN

  Det politiske klimaet i Washington er blitt livsfarlig