Folk ber mer upopulær Trump slutte med tvitringen

En fersk meningsmåling viser at amerikanere liker Donald Trump dårligere enn rett etter valget. De ber ham også slutte med Twitter.

Er flertall av amerikanske velgere mener Donald Trump bør legge vekk Twitterkontoen sin.

En meningsmåling fra instituttet Quinnipiac viser at amerikanere har et dårligere inntrykk av Donald Trump nå enn midt i november. 37 prosent av de spurte har et godt inntrykk av ham, mens 51 prosent har et dårlig inntrykk. I en måling offentliggjort 22. november var tallene henholdsvis 44 og 46 prosent.

Trump vant presidentvalget 8. november over Hillary Clinton. Han fikk 306 valgmannstemmer mot hennes 232 etter gode valg blant annet i Ohio, Wisconsin, Pennsylvania og Florida.

– Ikke ærlig og sindig

På en rekke spørsmål om Trumps personlige egenskaper gjør han det nå litt svakere enn i november. Et økende flertall mener han ikke er ærlig, ikke har gode lederegenskaper og ikke er sindig. Et minkende flertall mener han er en sterk person og intelligent.

– Holdning på vei sørover

– Påtroppende president Trump får poeng for styrke og intelligens, men velgernes holdning til hans personlige egenskaper, empati, lederskap og sindighet er på nedtur, sier Tim Malloy i Quinnipiac University Poll i en kommentar til målingen.

Ber ham droppe Twitter

Samtidig later mange velgere til å være lei av Trumps intense aktivitet på Twitter. De siste dagene har han brukt meldinger her til å kritisere skuespiller Meryl Streep for å ha angrepet ham. Han har gjort narr av Arnold Schwarzenegger for at han ikke fikk like gode seertall i et TV-program som da Trump var programleder.

I målingen mener 64 prosent at han bør stenge twitterkontoen sin. 32 prosent mener han bør beholde den.

Også blant republikanske velgere mener nesten halvparten at Trump med fordel kan droppe tvitringen.

Trygler ham om å slutte

Nettstedet The Blaze har samlet en rekke meldinger fra personer som hevder å være Trump-tilhengere, men trygler ham om å slutte med tvitringen.

– Jeg elsker deg. Jeg stemte på deg. Men rådgiveren din må ta fra deg telefonen din, skriver en.

– Jeg elsker deg, jeg stemte på deg og jeg tror på deg. Men jeg skulle ønske du sluttet å tvitre om kjendiser, skriver en annen.

Noen gode tall også

Er så alt svart for Trump på målingene nå? Nei, da. Et flertall på 52 mot 43 prosent er optimisiske for fire år med Trump. Et solid flertall - 47 mot 31 - mener han vil være mer bra enn dårlig for landets økonomi.

Andre målinger - for eksempel fra Gallup - har også vist en økende tiltro til at økonomien vil bli bedre i 2017. Selv tvitret han tirsdag om økende optimisme blant småbedrifter.

  • Vil du lese flere artikler fra Aftenpostens utenriksredaksjon? Følg oss på Facebook og Twitter.