Verden

Putin slår tilbake mot nye amerikanske sanksjoner

Forholdet mellom Russland og USA har tilspisset seg de siste årene. Presidentene Putin og Trump møttes under G20-møtet tidligere i juli.

Russland legger beslag på en feriebolig og ber USA hente hjem hundrevis av diplomater innen første september.

  • Torgeir Mortensen

USA vedtok i natt en ny rekke sanksjoner mot Russland. Nå slår den russiske presidenten Vladimir Putin tilbake, melder Reuters.

Russiske myndigheter har gitt amerikanerne beskjed om å skjære ned på antallet ansatte ved ambassaden og generalkonsulatet til 455, tilsvarende antallet russisk personell i USA.

Hundrevis av ansatte må dermed forlate landet, melder det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Russland legger samtidig beslag på eiendommer som blir benyttet av amerikanske diplomater, inkludert en feriebolig og et lager.

Putin sa torsdag at Russland har vist tilbakeholdenhet overfor det han har kalt anti-russisk hysteri i USA, men at landet er tvunget til å svare på det han kaller «ulovlige» sanksjoner.

De varslede sanksjonene mot Russland har fått mye kritikk. EU har uttrykt bekymring for forslaget, og ifølge nyhetsbyråene AP og Reuters falt de heller ikke i god jord hos Trump.

98 av 100 senatorer stemte for sanksjonene, og i Representantenes hus ble forslaget stemt gjennom med 419 mot tre stemmer.

Les mer om

  1. Russland
  2. USA