Verden

I fjor feiret Obama og Castro et nytt og bedre forhold. I dag omgjorde Trump mye av forgjengerens Cuba-politikk

USAs president Donald Trump gjeninnfører som varslet enkelte av restriksjonene overfor Cuba som ble opphevet av hans forgjenger Barack Obama.

Barack Obama innførte en ny Cuba-politikk fordi han mente at det var tydelig at 50 år med den gamle ikke hadde fungert. I mars i fjor besøkte han Havanna, der han holdt en felles pressekonferanse med Raul Castro.

Det var i en tale i Miami i delstaten Florida fredag kveld at Trump kunngjorde endringene i USAs politikk overfor øystaten.

Endringene innebærer at det blir vanskeligere for amerikanere å besøke øya som turister. I tillegg gjeninnføres flesteparten av restriksjonene på amerikansk forretningsvirksomhet med selskaper som knyttes til det cubanske militæret – noe som inkluderer mange statlige hoteller og restauranter på Cuba.

  • Forandringene skjer sakte på Cuba. Men hvis du ser nærmere etter, er de synlige, fant Aftenpostens korrespondent da han besøkte øystaten.

– USA har avvist det cubanske folks undertrykkere, sa Trump i talen fredag kveld.

Trump-administrasjonens linje overfor øystaten innebærer ikke en fullstendig reversering av Obamas politikk. Blant annet vil landenes ambassader i henholdsvis Washington og Havanna forbli åpne, og amerikanske flyselskaper og cruiseskip vil fortsatt kunne frakte passasjerer til øya.

Les mer om

  1. Cuba
  2. Havanna
  3. Donald Trump
  4. USA