Verden

Er alle like opptatt av USA-valget som oss?

Mannen som trolig blir republikanernes presidentkandidat skyter verbalt fra hoften. Men skremmer det kinesere og russere?

Donald Trump er den mest sannsynlige republikanske presidentkandidaten, hvordan reagerer verden på det?
  • Alf Ole Ask
    Alf Ole Ask
    Journalist

Dette er blant de spørsmålene som drøftes i denne ukens podkast Aftenposten Verden. Kina-korrespondent Jørgen Lohne og Russland-korrespondent Per Anders Johansen forteller hvordan man i disse to stormaktene ser på den amerikanske valgkampen. Et av de spørsmålene vi stiller er om russere og kinesere flest er like opptatt av USA-valgkampen som vi her i Norge?

I Russland er folk flest meget opptatt av valget, mens mindre i Kina. I Kina er det forøvrig en presidentkandidat den politiske eliten frykter mer enn Trump, i podkasten forteller Jørgen Lohne hvem det er.

USA-korrespondent Kristoffer Rønneberg analyserer sinne som er drivstoff i Trumps fremgang. Noe av svaret ligger i hvordan økonomien er blitt dårligere for det store flertallet av amerikanerne. Tilliten til de styrende er tynnslitt.

Hør podkasten her:

Utenriksmedarbeiderne Kjetil Hanssen og Christina Pletten forklarer bakgrunnen for Trumps fremgang og sammen forsøker de tre å se inn i krystallkulen – hva skjer nå? Er det ikke noe som kan stanse Trump?

Programleder er utenriksjournalist Alf Ole Ask.

Du kan lytte til alle våre Aftenposten Verden podkaster på SoundCloud, iiTuneseller fra vårRSS-strø.

Les også

  1. Våre favorittsitater fra nattens republikanske debatt

  2. «Jeg garanterer at det ikke er noe problem»

  3. Veteranene fillerister Trump

Les mer om

  1. USA-valget 2016