Verden

Trumps svigersønn på besøk i Irak

Donald Trumps svigersønn og nære medarbeider Jared Kushner er i Irak, der han blant annet skal diskutere kampen mot IS, opplyser amerikanske tjenestemenn.

President Donald Trumps svigersønn, Jared Kushner, er på offisielt besøk i Midtøsten med forsvarssjefen i USA. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix
  • NTB

Kushner besøker Irak sammen med blant andre USAs forsvarssjef Joe Dunford. I løpet av besøket skal de to møte Iraks forsvarsminister Irfan al-Hayali, opplyser en talsmann for forsvarsdepartementet i landet.

Talspersonen bekrefter at den amerikanske delegasjonen er framme i Irak. Verken kontoret til statsminister Haider al-Abadi eller utenriksdepartementet har kommentert besøket.

Presidentens støtte

Marineoffiser Greg Hicks opplyser at Kushner er invitert til å møte amerikanske styrker i felten, og for å få en oppdatering på kampen mot den ytterliggående islamistgruppa IS i Irak og Syria.

– I tillegg til å få orienteringer og oppdateringer, reiser Kushner på vegne av presidenten for å uttrykke presidentens støtte og forpliktelse til regjeringen i Irak og amerikanske tropper som deltar i operasjonen, sier Hicks.

Kushner skal selv ha hatt et ønske om å se hvordan situasjonen er i Irak. I Irak og Syria leder USA en koalisjon av land som gjennomfører luftangrep mot IS. Den siste tiden har angrepene ført til store sivile tap.

Erfaring

Kushner, som har tittelen seniorrådgiver i Det hvite hus, er gift med Trumps eldste datter Ivanka. I likhet med Trump selv har han bakgrunn som eiendomsinvestor.

Tidligere erfaring fra politikk eller diplomati hadde Kushner ikke før svigerfaren ble president. Nå har han likevel fått stort ansvar for flere ulike saker, og han har deltatt i utvelgelsen av en rekke andre Trump-medarbeidere og medlemmer av regjeringen.

36-åringen har også fått i oppgave å prøve å megle i konflikten mellom Israel og Palestina.

– Hvis ikke du kan skape fred i Midtøsten, så kan ingen, sa Trump til svigersønnen under en gallamiddag tidligere i år.

(©NTB)

Les mer om

  1. Irak