Verden

Trump takker ja til invitasjon til Kina

President Donald Trump takker ja til Xi Jinpings invitasjon til å besøke Kina senere i år. Det bekrefter utenriksminister Rex Tillerson.

Natt til fredag møtte USAs president Donald Trump for første gang den kinesiske presidenten Xi Jinping. Det skjedde i Florida etterfulgt av en uformell middag, men det er ventet at de to skal ha samtaler om mer konkrete temaer, som Nord-Koreas atomvåpenprogram og handelsavtaler. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
  • NTB

Trump og Kinas president Xi Jinping møttes torsdag kveld for første gang da Xi ankom Trumps feriested Mar-a-Lago i Florida til middag og uformelle samtaler.

Det var ventet at de to presidentene skulle diskutere alvorlige temaer som Nord-Koreas atomvåpenprogram og bilateral handel i sitt andre møte, men én avtale skal allerede være i boks mellom de to.

Kinesiske medier meldte tidligere at Trump hadde sagt ja til å besøke Kina. Nyhetsbyrået Xinhua skrev at besøket ville finne sted «tidlig» i 2017, men ga ingen andre detaljer.

Møtet mellom Xi og Trump har havnet litt i skyggen av USAs rakettangrep i Syria, men nyhetsbyrået AP spekulerer på om angrepet kan sende signaler til Kina om at den nye amerikanske presidenten ikke er redd for unilaterale militære steg.

Les også

  1. I valgkampen beskyldte Donald Trump Kina for å «voldta USA». Før torsdagens møte med Xi Jinping har han endret tonen fullstendig.

  2. Kina og Norge venner igjen: Erna Solberg mottatt med pomp og prakt i Beijing

Les mer om

  1. Kina
  2. Donald Trump
  3. Xi Jinping