Minst 58 drept av flom og jordskred nord i India og Pakistan

Kraftig regn har ført til at minst 58 mennesker har mistet livet i flom og jordskred flere steder nord i India og Pakistan, opplyser lokale myndigheter.

ARKIVFOTO: Også i juli i fjor var flere byer i Khyber Pakthunkhwa provinsen i Pakistan hardt rammet av oversvømmelser som følge av monsunsesongen.

Det kraftige regnværet skyldes monsunsesongen, som årlig skaper store ødeleggelser flere steder,skriver BBC.

I Chitral distriktet i Pakistan har minst 30 mennesker mistet livet, mens 28 skal ha mistet livet i statene Uttarakhand og Arunachal Pradesh nord i India, opplyser lokale myndigheter ifølge BBC.

I tillegg er 18 personer savnet i Uttarakahand, opplyser grensepoliti og redningsstyrkertil CNN.

Les også

56 omkom av lynnedslag i India

Skylte bort Moské

I Pakistan begynte regnet lørdag kveld og har i hovedsak rammet provinsen Khyber Pakhtunkhwa, ved grensa mot Afghanistan.

I landsbyen Ursoon har vannmassene skylt bort flere hus, en moské og en militær kontrollpost, ifølge lokale myndigheter. 41 av de omkomne mistet livet i dette området, og minst åtte av dem var trolig soldater

– Vanskelig å få hjelpen ut

Flere av områdene som er hardt rammet i delstaten Uttarakahand i India ligger avsidesliggende til. Det har gjort redningsarbeidet vanskelig, sier Vivek Pandy, talsperson for den Indo-Tibetanske grensepolitistyrken til CNN.

Flere steder har man satt opp midlertidige kjøkken for å hjelpe mennesker som har flyktet fra hjemmene sine.

Les også

Åtte indiske politifolk drept i bakhold i Kashmir

Lavtliggende områder evakueres

Delstatsmyndigheter i Uttarakhand har bedt mennesker som bor i lavtliggende områder i de berørte delene av India om å evakuere, skriver Reuters.

Vedvarende regn har gjort opprydningsarbeidet vanskelig, men Uttarakhands myndighetssjef Harish Rawat sa til pressen at det ikke er grunn til panikk og at myndighetene har hatt høy beredskap for å være forberedt på regnfallet.