Over 30 drept da væpnede menn angrep sykehus i Kabul

Over 30 personer ble drept og 50 skadet i angrepet mot Kabuls største militærsykehus, opplyser det afghanske forsvarsdepartementet.

Afghanske myndigheter opplyser at alle angriperne er døde.

– Operasjonen er over. Alle angriperne er drept. Vi undersøker fortsatt ødeleggelsene, sier en talsmann for innenriksdepartementet, Sediq Sediqqi, til nyhetsbyrået AFP.

Angrepet startet onsdag morgen ved at en selvmordsbomber sprengte seg utenfor sykehuset. Deretter trengte flere menn utkledd med legefrakker seg inn i sykehuset.

Afghanske sikkerhetsstyrker sperret av området rundt det millitære sykehuset i Kabul.

Etter flere timer med kamper greide afghanske styrker til slutt å evakuere ansatte, pasienter og besøkende fra sykehuset, der opprørerne hadde forskanset seg.

Les også

Sendt ut selv om retten fastslo at han er et barn: «Vi er utrygge her i Kabul og redde for å gå ut»

– Årsaken til at angrepet varte så lenge var at afghanske sikkerhetsstyrker var opptatt med evakueringen av pasienter, sykehusansatte og besøkende, sa forsvarsdepartementets talsmann Dawlat Waziri etter at evakueringen var fullført.

Sikkerhetsstyrker tømmer området rundt sykehuset som onsdag ble angrepet i Kabul. Foto: Rahmat Gul / AP / NTB scanpix

To av i alt fire angripere befant seg da fortsatt i bygningen, men kort tid etter kom meldingen om at angrepet var over og at alle de fire angriperne var drept.

Les også

«De sover for nær vinduet», kan Afghanistans ambassadør tenke når barna skal legge seg. Så husker hun: «Vi er i Norge nå.»

Angrepet startet ved 5.30-tiden norsk tid, og var først over cirka seks timer senere.

IS hevder at gruppen sto bak angrepet. Taliban har opplyst at de ikke er innblandet.