Avis: Abedis fetter blant de pågrepne i Manchester

Fetteren til den antatte gjerningsmannen Salman Abedi er blant dem som er pågrepet etter terrorangrepet i Manchester, ifølge avisen The Telegraph.

Tidlig lørdag morgen ble ytterligere to personer pågrepet i forbindelse med angrepet i Manchester mandag. Bildet er fra Nuneaton-distriktet, der politiet arresterte en mann torsdag.

Tidlig lørdag morgen gjennomførte politiet en kontrollert eksplosjon for å ta seg inn på en adresse i bydelen Cheetham Hill. Det var den andre ransakelsen som ble gjennomført lørdag.

I en pressemelding om aksjonen opplyser politiet at to unge menn – 20 og 22 år gamle – er pågrepet og siktet etter landets antiterrorlover. Dermed er antall pågrepne etter mandagens selvmordsangrep mot en konsertarena i byen oppe tretten.

Frisørfetter

En mann og en kvinne er allerede løslatt, mens ni menn er i politiets varetekt og skal avhøres. En av de pågrepne er ifølge The Telegraph den antatte gjerningsmannens 24 år gamle fetter.

Fetteren ble onsdag pågrepet hjemme sammen med to andre menn i bydelen Fallowfield i Manchester.

Fredag gjorde politiet en rekke beslag da de ransaket frisørsalongen han driver. Det er ikke kjent om 24-åringen er mistenkt for å ha medvirket til angrepet ved Manchester Arena.

– Åpen sinn

Politiet i den engelske storbyen opplyste fredag at de har pågrepet ytterligere en mann, en 44-åring, som er siktet for brudd på landets antiterrorlover.

– Pågripelsen er knyttet til mandagens angrep på Manchester Arena, men etterforskningen beveger seg raskt og vi har et åpent sinn i denne fasen, opplyser politiet.

22 personer ble drept og rundt hundre såret da en selvmordsbomber utløste en sprengladning mens folk strømmet ut fra en konsert med den amerikanske artisten Ariana Grande mandag kveld. Flere av ofrene er barn og unge.