Verden

1100 personer evakuert fra strand i Australia

Rundt 1.100 personer er evakuert fra den australske kystbyen Mallacoota. Omkring 4.000 mennesker har søkt tilflukt på strender på grunn av brannene i landet.

Flere personer stiger om bord et landgangsskip som frakter dem vekk fra brannene i kystbyen Mallacoota i Australia.
  • NTB

Evakueringen beskrives av militære ledere som en av de største forflytningene av mennesker i nyere tid i Australia, ifølge den australske avisen Herald Sun.

Marinefartøyet HMAS Choules ankom Mallacoota, som ligger i delstaten Victoria, med forsyninger torsdag og startet så evakueringen, som var frivillig.

En ung gutt tas om bord et marinefartøy.

Bor på stranden

Rundt 963 personer hadde bedt om å bli evakuert i båter, mens flere andre ble fløyet i sikkerhet i helikoptre, ifølge kaptein Scott Houlihan på HMAS Choules.

Rundt 4000 australiere og turister i Mallacoota har siden nyttårsaften oppholdt seg på strendene fordi byen er omringet av flammer.

Flere av dem som ventet på å bli evakuert, beskrev hvordan glødende kull fløy rundt omkring da brannene herjet som verst.

Rundt 4.000 personer i kystbyen Mallacoota har måttet søke tilflukt på strender i byen på grunn av flammene som følge av de mange brannene.

– Reis hvis du kan

Lørdag er det ventet temperaturer opp mot 40 grader, og myndighetene har erklært krisesituasjon i store deler av de folkerike områdene sørøst i Australia.

– Hvis du kan reise, må du reise, uttalte delstatsminister Daniel Andrews i Victoria.

Minst 19 personer har mistet livet i brannene og enda flere er savnet. I tillegg har over 1.400 hus blitt ødelagt.

Et amfibiefartøy fra den australske marinen evakuerer turister og fastboende fra Mallacoota i Victoria. Mørk røyk ligger over standen der over tusen mennesker har søkt tilflukt fra skogbrannene.

Les også

  1. Australia setter inn militæret for å hjelpe brannrammede

  2. Først var himmelen svart. Så ble den rød. 4000 mennesker måtte søke tilflukt på stranden. – Apokalypse.

  3. Tusenvis tilbringer nyttårsnatten på flukt fra flammene i Australia

Les mer om

  1. Australia
  2. Brann