Verden

Søskenpar funnet forlatt i Århus

Dansk politi leter etter foreldrene etter et søskenpar som ble funnet forlatt i en travel handlegate i Aarhus lørdag og tror de er østeuropeiske.

Dansk politi etterlyser foreldrene, vitner eller andre som har opplysninger om disse to små barna som lørdag ble funnet forlatt på en gate i Aarhus.
  • NTB-Ritzau

Gutten, som antas å være mellom to og tre år gammel, ble funnet stående ved siden av en sportsvogn der det satt en rundt ett år gammel jente.

– Vi vet ikke mye om dem eller om opprinnelsen deres. Vi forsøker å peile oss inn på etnisitet og trenger kanskje en tolk, sier vaktsjef Martin Christensen ved Østjyllands Politi.

Politiet undersøker også overvåkingskamera i området i håp om å avdekke hvem som fulgte barna inn i Park allé og etterlot dem der.

– Vi vil svært gjerne høre fra foreldrene eller fra innbyggere som har sett barna, sier han.

De to barna ble oppdaget av en person som fattet mistanke. Etter først å ha ventet sammen med dem i en halvtime, kontaktet vedkommende politiet.

Politiet lette etter barnas foreldre i butikker og restauranter i området, men uten hell. Barna ble deretter tatt med til politistasjonen.

– De har det godt, og er i trygge hender hos sosialetaten, sier Christensen.

Les mer om

  1. Aarhus
  2. Politiet