Australia herjes av storbranner. Statsministeren får kritikk fordi han dro på ferie.

Statsminister Scott Morrison i Australia får krass kritikk etter at han valgte å dra på ferie til Hawaii samtidig som landet herjes av noen av de verste brannene i manns minne.

Brannvesenet i delstaten New South Wales kjemper mot omtrent hundre skogbranner. Torsdag kveld døde to frivillige brannmenn da de var på vei for å bekjempe en brann nær byen Buxton.

To frivillige brannmenn døde og tre ble skadd i en trafikkulykke da de var på vei for å bekjempe skogbranner i delstaten New South Wales i Australia.

Det har øket trykket mot Morrison, som får kritikk fra flere hold for å reise på ferie mens delstaten NSW står midt i en skogbrannkrise. Det er innført unntakstilstand på grunn av ekstrem varme og hetebølgen som gjør skogbrannene verre.

Statsminister Scott Morrison er i hardt vær etter at han valgte å dra på ferie med familien midt under krisen som har rammet Australia. Dette bildet ble tatt tidlig i november, da han var på et senter for evakuerte etter brannen.

«Jeg beklager dypt hvis noen av de mange australierne som er rammet av de forferdelige krattbrannene har blitt støtt fordi jeg dro på ferie med familien på dette tidspunktet», uttalte Morrison i en pressemelding fredag.

Morrison opplyser at han vil returnere til Australia så snart det lar seg gjøre, skriver avisen Sydney Morning Herald.

Kolleger sørger over tapet av brannmennene som omkom.

Var i kolonne

De frivillige brannmennene kjørte i en kolonne nær byen Buxton torsdag kveld da kjøretøyer de satt i, traff et tre og rullet av veien, opplyser brannvesenet i New South Wales (NSW).

Buxton ligger om lag hundre kilometer sørvest for Sydney.

– Dette er en helt forferdelig hendelse i det som allerede er en vanskelig dag og skogbrannsesong, sier brannvesenet i en uttalelse.

Mer enn 1.700 brannmenn prøver å bekjempe omtrent 100 skog- og krattbranner i delstaten.