Verden

Biden og Sanders møtes til ny duell

Tidligere visepresident Joe Biden og senator Bernie Sanders møtes til ny TV-debatt, og for første gang er de alene på podiet.

Bernie Sanders (t.v.) og Joe Biden (t.h.) er nå alene igjen i kampen om å bli Demokratenes presidentkandidat.
  • NTB-AP
Nyhetsbrev Få oversikten med vårt nyhetsbrev om Ukraina

Demokratenes øvrige håpefulle har trukket seg fra kappløpet én etter én, og to aldrende menn er nå alene om å kjempe om å bli partiets presidentkandidat.

Koronapandemien har lagt en stor demper på valgkampen, og søndagens debatt foregår i CNNs studio i Washington, uten publikum til stede i salen.

Den mest moderate av de to, 77 år gamle Joe Biden, har sikret seg et forsprang i nominasjonskampen og har til nå fått med seg 885 delegater til partiets landsmøte i juli.

Den 78 år gamle selverklærte sosialdemokraten Bernie Sanders har sikret seg støtte fra 732 delegater, men med tanke på hvilke delstater som gjenstår, mener ekspertene at han har små sjanser til å vinne nominasjonen.

Avlyste valgmøter

Koronaepidemien har tvunget begge til å avlyse valgmøter de siste dagene, selv om tirsdagens nominasjonsvalg i Florida, Illinois, Ohio og Arizona kan bli svært avgjørende.

I disse fire delstatene skal det kjempes om hele 577 delegater, og den som stikker av med flest, vil ta et langt steg i retning nominasjon.

Søndagens debatt vil gi Biden og Sanders anledning til å demonstrere lederevne og forklare hvorfor de er bedre egnet enn president Donald Trump til å lose USA gjennom koronakrisen, men det er høyst uklart hvem av dem som vil gå seirende ut.

Perfekt anledning

– Slike øyeblikk dukker ikke ofte opp i valgkampen, og dette er en perfekt anledning til å vise millioner at du har det som trengs, sier Robert Gibbs, som var pressesekretær og rådgiver for tidligere president Barack Obama.

– De må vise velgerne at de har svar på det som mangler akkurat nå, og det må de gjøre ved å være rolige og ærlige og ved å vise empati og vilje til å lede, sier han.

Les mer om

  1. Amerikansk politikk
  2. Joe Biden
  3. Bernie Sanders