Verden

16 saudiarabere får innreisenekt til USA etter Khashoggi-drapet

16 saudiarabiske statsborgere får innreiseforbud til USA som følge av drapet på den regimekritiske journalisten Jamal Khashoggi.

Mike Pompeo baserer seg på en amerikansk lov som tillater utenriksdepartementet å innføre innreisenekt til statlige tjenestemenn i andre land som er involvert i grove menneskerettighetsbrudd. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix

 • NTB

Det opplyser USAs utenriksminister Mike Pompeo mandag.

Han baserer seg på en amerikansk lov som tillater utenriksdepartementet å innføre innreisenekt for statlige tjenestemenn i andre land som er involvert i grove menneskerettighetsbrudd.

Blant mennene på listen er Saud al-Qahtani, som har tette bånd til kronprins Mohammed bin Salman, som i praksis er landet leder. Al-Qahtani er også tidligere hoffrådgiver for kongefamilien.

USAs etterretningstjeneste CIA har konkludert med at bin Salman ga ordre om drapet på Khashoggi, men USAs president Donald Trump har sådd tvil rundt om bin Salman er den ansvarlige.

Flere artikler

 1. VERDEN
  Publisert:

  USA hardt ut mot menneskerettighetssituasjonen i Kina

 2. VERDEN
  Publisert:

  Drapsmennene mens de ventet på Kashoggi: – Jeg vet veldig godt hvordan man skal kutte, men jeg har aldri jobbet med en varm kropp før.

 3. VERDEN
  Publisert:

  USA-rapport: Saudi-Arabias kronprins godkjente drapet på Khashoggi

 4. VERDEN
  Publisert:

  FN-ekspert ber om drapsetterforskning av Saudi-Arabias kronprins

 5. VERDEN
  Publisert:

  Tre siktet for spionasje mot Twitter-brukere som har vært kritiske til Saudi-Arabia

 6. VERDEN
  Publisert:

  Khashoggis barn har fått luksusvillaer og «blodpenger» etter drapet på faren