Verden

Trump signerte Hongkong-lov

President Donald Trump skrev tirsdag under på en lov og en presidentordre som gjør slutt på Hongkongs unike handelsstatus og ilegger sanksjoner på banker.

President Donald Trump langet ut mot både Kina og Joe Biden i sin pressekonferanse tirsdag. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix

 • NTB-AFP-AP

– Hongkong vil nå bli behandlet på samme måte som Fastlands-Kina. Ingen privilegier, ingen spesiell økonomisk handelsstatus og ingen eksport av sensitiv teknologi, sa presidenten på en pressekonferanse tirsdag.

Den nye loven ble vedtatt i Kongressen tidligere denne måneden som en reaksjon på at Kina gikk videre med sin sikkerhetslov for Hongkong. Den ilegger sanksjoner på kinesiske embetsmenn og politiet i Hongkong, og på banker som handler med dem.

Håpet er at den nye loven skal tvinge bankene til å velge mellom å bistå Kinas inngripen i Hongkong eller å handle i dollar i verdens største økonomi.

Les også

Kina åpner kontor for sikkerhetsagenter i Hongkong

Lovforslaget og ordren er del av Trump-administrasjonens offensiv mot Kina. Den siste tiden har det nærmest kommet daglige verbale angrep på den asiatiske stormakten.

Samtidig forsvarer Trump håndteringen av koronakrisen, tross i at smittetallet stiger kraftig i flere delstater, og forsøker å fremstille presidentutfordreren Joe Biden som svak overfor Kina.

– Så Joe Biden og president Obama tillot Kina å plyndre vår fabrikker, rane våre samfunn og stjele våre mest dyrebare hemmeligheter, sa Trump.

– Jeg har stoppet det, la han til.

Les mer om

 1. Hongkong
 2. Kina
 3. Trump

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Trusler om Hongkong-sanksjoner sender Kina i strupen på USA

 2. VERDEN

  Hongkong anklager USA for dobbeltmoral i håndteringen av demonstranter

 3. ØKONOMI

  Kina anklager EU for innblanding etter restriksjoner mot Hongkong

 4. VERDEN

  Minst 180 pågrepet i demonstrasjoner i Hongkong

 5. VERDEN

  Denne pekefingeren er også en langfinger. Nå er det opp til Donald Trump å svare på utfordringen.

 6. VERDEN

  Boltons bestselger: Trump sa OK til Kinas fengselsleirer, ville invadere Venezuela og trodde Finland var russisk