Verden

Gresk avis: Tåregass mot flyktninger og migranter ved Hellas' grense til Tyrkia

Greske grensevakter har brukt tåregass for å stoppe flyktninger og migranter som prøver å ta seg fra Tyrkia til Hellas, ifølge en gresk avis.

En tyrkisk tjenestemann opplyste torsdag at Tyrkia ikke lenger vil hindre flyktninger og migranter som ønsker å reise videre til Europa, kort etter at situasjonen i Syria eskalerte med et angrep som kostet 33 tyrkiske soldater livet. Foto: Foto: Giannis Papanikos/AP/NTB scanpix

 • NTB-DPA

Kathimerini skriver at tåregass ble brukt mot rundt 500 personer med mål om å «avskrekke». Hendelsen skjedde på grenseovergangen ved byen Kastanies, en overgang greske myndigheter fredag stengte.

Ifølge journalister på stedet er det et stort antall politi og militære på gresk side av grensen.

Den greske kringkasteren ERT melder at mange hundre flyktninger og migranter har samlet seg i grenseområdet. Beskjeden om at Hellas stenger Kastanies-overgangen, kom etter meldinger om Tyrkia ikke lenger vil stanse flyktninger og migranter som vil til Europa.

Ifølge ordføreren i byen Orestiada, som ligger i nærheten av Kastanies, «forsvant» tyrkiske grensevakter fredag morgen, skriver Kathimerini.

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Tyrkia om flyktningsituasjonen: – Dette er bare begynnelsen

 2. VERDEN

  Hellas sier de har presset tusener av migranter tilbake til Tyrkia

 3. VERDEN

  Syriske regjeringsstyrker tar tilbake kontrollen over strategisk viktig by i Idlib

 4. VERDEN

  De håpet på en ny fremtid i Europa. Det de møtte, var piggtråd.

 5. VERDEN

  Erdogan åpner dørene. Kaos ved grensen.

 6. VERDEN

  Full forvirring om asylstrøm fra Tyrkia