Verden

Syvende lik funnet i drapssak som ryster Kypros

Politiet ved teltet der de gjør undersøkelser etter at dykkere hentet opp en koffert med det som skal være en savnet 6-åring, nær Xiliatos på kypros, onsdag. Liket er trolig det syvende og foreløpig siste offeret til en seriedrapsmann som har tilstått og samarbeidet.

Politiet på Kypros har funnet enda en død person i søket etter ofre for en seriedrapsmann på øya. Det er trolig en død jente som nå er funnet i en koffert.

  • NTB

Antall drepte i saken er nå oppe i syv. Kypros har aldri hatt en lignende drapssak.

Dykkere søkte onsdag i et basseng i et steinbrudd og fant kofferten, opplyser en talsperson for politiet til den kypriotiske TV-kanalen RIK torsdag morgen.

Det skal ha vært en død jente i kofferten. Tirsdag ble en død kvinne funnet. Hun var trolig fra Filippinene, men liket skal obduseres før endelige konklusjoner kan trekkes.

Politiet bærer vekk båren med kroppen til den døde jenta som ble funnet i kofferten onsdag.
Les også

Kypriotisk offiser har tilstått drap på syv kvinner og jenter. Nå leter politiet etter ofrene.

Den antatte gjerningsmannen er en 35 år gammel kaptein i nasjonalgarden. Han har hittil tilstått syv drap, og syv døde er funnet, fem kvinner og to barn. De skal være fra Asia og Romania, kvinnene skal ha vært hushjelper på Kypros.

Saken har preget øya siden april. Det har blant annet vært reist kritikk mot myndighetene fordi ofrene hadde lav sosial status, var utlendinger og derfor ikke skal ha blitt fulgt opp skikkelig da de ble meldt savnet fra 2016.

Kritikken medvirket til at justisministeren gikk av i mai, og landets politisjef ble sagt opp kort tid etter.

Les også

Justisministeren går av etter avsløring av seriedrapsmann på Kypros

Les mer om

  1. Kypros
  2. Drap