Verden

Kvinne dømt til samfunnstjeneste for deling av drapsvideo fra Marokko

En 29 år gammel kvinne er i Danmark dømt til 80 timers samfunnstjeneste for å ha delt en video av drapet på en dansk student i Marokko.

Blomster og lys ved båren til Louisa Vesterager Jespersen før bisettelsen fra Fonnesbæk Kirke i Ikast. Louisa Vesterager Jespersen ble sammen med Maren Ueland drept i Marokko før jul. Foto: Bo Amstrup / Ritzau / NTB scanpix
  • NTB-Ritzau-TT

Kvinnen ble dømt til tre måneders betinget fengsel, som betyr at hun vil utføre 80 timers samfunnstjeneste. Hun er også dømt til å betale 2.000 danske kroner til hver av kvinnens foreldre.

En rekke personer er i Danmark siktet for å ha delt videoen som viser drapet på Louisa Vesterager Jespersen (24). Hun ble drept i desember i fjor sammen med sin norske studievenninne Maren Ueland (28).

Den 29 år gamle kvinnen er ikke tidligere straffedømt og tilsto lovbruddet under et rettsmøte i Næstved, opplyser påtalemyndigheten i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

– Hun uttrykte anger over det hun har gjort, sier statsadvokat Rune Jensen.

Også i Marokko er en mann fra Marrakech dømt for å ha delt drapsvideoen, og han fikk en straff på tre års fengsel og 10.000 dirham i bot, skriver Stavanger Aftenblad. Beløpet tilsvarer omkring 9.000 kroner.

Selv forklarte 51-åringen at videoen ble delt ved en feiltakelse. I retten tok han klar avstand fra terrorhandlingen og nektet straffskyld for delingen da saken kom opp i Salé tingrett.

Rettssaken hvor fire menn er tiltalt for drap eller medvirkning til drap på Ueland og Vesterager Jespersen begynner igjen torsdag 16. mai. Ytterligere 20 menn er tiltalt i saken for å ha gitt sin tilslutning til en terrororganisasjon

De to kvinnene var på tur i Atlasfjellene da de funnet drept ved byen Imlil 17. desember i fjor. Drapene er omtalt som en terroraksjon og sjokkerte hele Marokko så vel som i de to kvinnenes hjemland.

Les også

  1. Drapstiltalte i Marokko-saken skal ha lett etter ofre i flere døgn

  2. Rettssaken etter drapet på Maren Ueland er utsatt til 16.mai