Verden

Seks personer skutt og drept på sykehus i Tsjekkia

Seks mennesker er drept i en skyteepisode på et sykehus i Tsjekkia, opplyser myndighetene. Tre timer senere skal en mistenkt ha skutt seg selv etter at politiet fant ham.

Politi med automatvåpen utenfor sykehuset der minst fire personer ble skutt og drept i Ostrava i Tsjekkia.
  • NTB
  • Hans O. Torgersen
    Journalist

Politiet fikk melding om skytingen klokken 07.19. Den første patruljen kom til stedet klokken 07.24.

Politiet skriver på Twitter at seks personer er drept og to skadet. Gjerningspersonen er på flukt, og politiet ber om tips.

Senere sa statsminister Andrej Babis til tsjekkisk TV at skuddvekslingen skjedde på nært hold i et venterom, og helseminister Adam Vojtech bekreftet at seks personer er døde, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Politiet utenfor sykehuset der minst fire personer ble skutt og drept i Ostrava i Tsjekkia.

Ifølge den tsjekkiske TV-stasjonen CT24 jakter politiet på en mann med rød jakke. Politiet har offentliggjort et bilde av en mann i en rød jakke, men senere sendte man ut melding om at dette ikke er gjerningspersonen, men et viktig vitne.

Like etter klokken 10 gikk politiet ut med en ny etterlysning av en antatt gjerningsperson. De publiserte nye bilder og informasjon om at han kjører en sølvfarget Renault Laguna.

Ved 10.30-tiden meldte politiet på Twitter at en mistenkt som var etterlyst, ble funnet i bilen, og at han hadde skutt seg selv.

Les mer om

  1. Skyting
  2. Tsjekkia