Verden

Pakistans statsminister besøkte Kashmir

Pakistans statsminister Imran Khan forsikrer befolkningen i indiskstyrte Kashmir om at han støtter dem i den betente konflikten.

Noen få mennesker rusler i en folketom gate i Srinagar i indiskkontrollerte Kashmir. Foto: Sheikh Saaliq, AP / NTB scanpix
  • NTB

Khan var onsdag på besøk i den delen av omstridte Kashmir som er kontrollert av Pakistan. I en uttalelse går han hardt ut mot Indias beslutning i august om å oppheve Kashmirs selvstyre og nedgraderte regionen fra delstat til to føderale territorier.

Statsministeren uttrykte solidaritet med befolkningen i Kashmir som bor i den indiskkontrollerte delen. Indiske myndigheter har innført knallharde restriksjoner på befolkningens frihet for å forhindre opprør. Både internett og telefonforbindelsen har vært kuttet, og det har blitt innført strenge portforbud.

Satya Pal Malik, som er øverste leder i indiskkontrollerte Kashmir, uttalte onsdag at restriksjonene på befolkningens bevegelsesfrihet skal bli opphevet på torsdag. Internett og telefonforbindelsen vil imidlertid være fortsatt stengt.

– Vi vil ikke gi det verktøyet til fienden inntil ting roer seg, sier han.

India og Pakistan har siden de ble selvstendige i 1947, vært i konflikt om regionen Kashmir.

Les også

  1. Slik ble Kashmir stengt av før de kom med den omstridte nyheten

  2. Streng sikkerhet rundt id-feiring i Kashmir

  3. India-ekspert: Vil nok gå fra vondt til verre i Kashmir

Les mer om

  1. Pakistan
  2. India
  3. Utenrikspolitikk
  4. Konflikt
  5. Kashmir