Verden

Seks politibetjenter skutt med AK-47. – Disse våpnene må ut av folks hender, sier ordfører.

OSLO/NEW YORK (Aftenposten): En mann bevæpnet med et AK-47 gevær skadet seks politibetjenter i Philadelphia. Den mistenkte overga seg etter å ha forskanset seg i over syv timer.

Et stort politioppbud har omringet et bygg i bydelen Nicetown-Tioga nord i Philadelphia. Foto: Matt Rourke, AP / NTB scanpix

  • Hanne Christiansen
    Journalist

Kvart over seks norsk tid ble gjerningsmannen, som hadde skutt og skadet seks politibetjenter, pågrepet av politiet. Etter å ha forskanset seg i syv og en halv time overga den mistenkte skytteren seg, opplyser talsmann Eric Gripp for politiet på Twitter.

Den antatte gjerningsmannen hadde da forskanset seg i et bygg i bydelen Nicetown-Tioga nord i Philadelphia. Store politistyrker rykket onsdag ut etter melding om skyting

En mann hadde bevæpnet seg med et AK-47 gevær, ifølge NBC. Flere personer som var fanget i huset ble sluppet fri etter flere timer. To av dem var politibetjenter.

The Philadelphia Inquirer og flere andre medier rapporterte at mannen livestreamet deler av skytingen på Facebook. Masseskyteren på New Zealand som angrep en moské i mars livestreamet terroraksjonen på Facebook. I etterkant av angrepet sa Facebook at de ville stramme inn reglene for å forhindre denne typen direktesending.

Avisen identifiserer gjerningspersonen som en 36 år gammel mann som er tidligere straffedømt.

– Vi trenger hjelp

– Våre politibetjenter trenger hjelp. De trenger hjelp til å få på plass restriksjoner på våpen. De trenger hjelp til å få disse våpnene ut av folks hender, sa Philadelphias ordfører Jim Kinney.

Seks politibetjenter ble skadet i skuddvekslingen med gjerningsmannen. Ingen av betjentene skal ha livstruende skader, og alle er skrevet ut fra sykehuset.

Politiet forsøkte tidlig å forhandle med mannen, og oppfordret ham om å overgi seg. Politisjef Richard Ross sa på en pressekonferanse at han personlig hadde snakket med 36-åringen.

Politiet var i bygget med en ransakelsesordre etter mistanke om narkotikaforbrytelser.

Vitner sa de hadde hørt «minst 100 skudd». En barnehage like i nærheten ble stengt av, og det gikk flere timer før de fikk evakuert 58 barn og voksne.

Et nærliggende universitet oppfordret folk på Twitter til å sikre dører og holde seg helt i ro.

Minst seks politifolk skal være skadet, melder amerikanske medier. Foto: Matt Rourke, AP / NTB scanpix

Les mer om

  1. Skyting
  2. Philadelphia