Verden

Tusenvis minnes død demonstrant i Minsk

Tusenvis av demonstranter samlet seg lørdag på stedet der en demonstrant døde i sammenstøt med politiet. De krever at president Aleksandr Lukasjenko går av.

Folk samlet seg lørdag på stedet i Minsk der en demonstrant døde i sammenstøt med politiet. Mange hadde med gamle hviterussiske flagg. Demonstrantene krever presidentens avgang etter det omstridte valget for snart en uke siden.
  • NTB
En mann som er løslatt etter å ha vært pågrepet, viser fram skader han sier politiet påførte ham. Andre holder opp bilder av slektninger og venner som skal ha blitt offer for politivold under demonstrasjonene i Hviterussland.

Siden valget i Hviterussland forrige helg, som Lukasjenko hevder at han vant, har det vært store demonstrasjoner og uro i landet. Demonstrantene mener presidenten gjennom 26 år sikret seieren ved hjelp av omfattende valgfusk.

Flere av demonstrantene tok av seg klær for å vise fram sår og merker de fortalte var påført dem av politiet.

Til tross for at hviterussisk politi har gått hardt til verks mot demonstrantene, og blant annet pågrepet rundt 7.000 personer, har protestene vokst til de største og mest langvarige siden Lukasjenko tok makten i 1994.

Les mer om

  1. Hviterussland