Verden

Trump avlyser Polen-besøk

President Donald Trump avlyser det planlagte besøket i Polen til helgen på grunn av orkanen Dorian som ventes å ramme Florida på mandag. Foto: AP / NTB scanpix

President Donald Trump avlyser sitt planlagte besøk i Polen til helgen på grunn av orkanen Dorian som ventes å treffe Florida med full styrke da.

  • NTB

Det opplyste presidenten selv fredag. Han sender i stedet visepresident Mike Pence.

Trump skulle etter planen til Polen for å delta i markeringen av at det søndag er 80 år siden andre verdenskrig startet.

Men orkanen Dorian, som nå er i ferd med å bygge seg opp til en kategori 4-orkan, ventes å treffe land i Florida på mandag.

Kan bli kategori 3-orkan

Den tropiske stormen ble onsdag til en kategori 1-orkan. Den var ventet å treffe Jomfruøyene og Puerto Rico, men har beveget seg bort fra regionen.

– Faren har allerede passert, sa Puerto Ricos guvernør Wanda Vazquez tidligere i dag, selv om øygruppen fortsatt kan bli truffet av kraftig nedbør, som kan føre til oversvømmelser.

Dorian har imidlertid satt kurs mot Florida og kan innen den tid bli en kategori 3-orkan. USAs nasjonale orkansenter sier at en kategori 3-orkan ofte fører til voldsomme materielle skader.

Les mer om

  1. Ekstremvær
  2. Florida
  3. Polen
  4. Donald Trump