Verden

Krystle Campbell (29) elsket maratonløp

Hvert år gikk Krystle Campbell til sentrum for å se avslutningen av Boston Marathon. Hun elsket å stå i folkemengden og heie frem løperne, sier hennes bestemor.

Naboene til Krystle Campbell sørger over 29-åringen på trappen til huset der hun bodde. Campbell er det andre navngitte dødsofferet etter bombeangrepene mot Boston maraton mandag. Foto: Michael Dwyer

  • Åsmund Gram Dokka
  • Reidun J. Samuelsen
    Journalist i utenriksredaksjonen

Blomstene ved åstedene for bombeangrepene i Boston blir stadig flere. Foto: Winslow Townson

Det er avisenBoston Globe som har intervjuet 29-åringens bestemor, Lillian Campbell. Tirsdag kveld ble det kjent at Krystle Campbell omkom da to bomber eksploderte i målområdet til Boston Marathon mandag.

Hun sto langs Boylston Street sammen med bestevenninnen Karen, som ligger alvorlig skadet på sykehuset.

Pleiet bestemoren

Krystle Campbell flyttet til Arlington for et år siden, for å hjelpe bestemoren som nylig hadde vært gjennom en operasjon.

— Hun tok seg av meg i nesten to år etter operasjonen, sier Lillian Campbell til Boston Globe.

- Hun var spesiell. Hardtarbeidende, stilte alltid opp for dem som trengte henne. Det var bare å ringe, sier hun.

Og legger til: -Dette er ikke riktig, et barnebarn skal ikke dø før sin bestemor.

29-åringen, som ville ha fylt 30 i begynnelsen mai, jobbet i en restaurant.

Faren fikk feil beskjed

Les også

380 personer terrortiltalt i USA etter 2001

Da faren hennes, William Campbell Jr., kom til sykehuset for å se til datteren etter eksplosjonen mandag, fikk han vite at Krystle ville overleve, men at hun måtte amputere et ben.— Først ville de ikke slippe ham inn til henne. Da de gjorde det, fikk han se at den sårede kvinnen de trodde var hans datter var Krystles venninne Karen. Min sønn var utrøstelig, sier bestemoren.

Hun legger til at Krystle Campbell hvert år tok turen til målområdet når Boston maraton ble arrangert.

- Hun følte at hun måtte. Hun likte det fordi hun satte pris på mennesker. Hun møtte mange og snakket med alle, forteller Lillian Campbell.

Blomster på åstedene

I løpet av hele tirsdagen strømmet folk til stedet der tre mennesker ble drept og minst 176 såret dagen i forveien. De har lagt ned blomster ved sperringene politiet har satt opp for å holde publikum unna åstedene, der kriminalteknikere fortsatt leter etter spor.

I en kort tale benyttet president Barack Obama aneldningen til å hylle de mange frivillige som slapp det de hadde i hendene for å hjelpe til da terroren rammet Boston maraton.

- Dette var en avskyelig og feig handling. Hver gang bomber brukes til å ramme uskyldige sivile, er det en terrorhandling, sa Obama i en kort tale tirsdag.

Torsdag skal han delta i en seremoni i Boston for å hedre ofrene. Seremonien er dedikert til dem som ble drept og såret i angrepet, opplyser Det hvite hus. Obama skal selv tale under arrangementet, som betegnes som religiøst, uten at det er knyttet til ett bestemt trossamfunn.

- Al-Qaida står neppe bak

Ingenting tyder på at terrornettverket al-Qaida står bak terrorangrepet i Boston, sier en amerikansk tjenestemann anonymt til nyhetskanalen CNN, ifølge NTB.Ifølge kilden er det ikke registrert noen forbindelser til utlandet eller noen som helst reaksjon fra al-Qaida etter bombeeksplosjonene ved målområdet til Boston Marathon. Tre personer ble drept og mer enn 150 såret i angrepet.

USAs minister for innenrikssikkerhet, Janet Napolitano, sier det ikke er noe som tyder på at bombene var ledd i en større angrepsplan.