Les brevet president Trump sendte til Erdogan samme dag som angrepene begynte

USAs president Donald Trump skrev et brev til Recep Tayyip Erdogan forrige uke der han ber Tyrkias president «ikke gjøre noe dumt» og «ikke være en tøffing».

President Donald Trump snakker da han og Italias president Sergio Mattarella møtte pressen onsdag.

Brevet er datert 9. oktober, samme dag som Tyrkia startet sin offensiv i Syria, og ble publisert av Det hvite hus onsdag.

– La oss utarbeide en god avtale! Du ønsker ikke å være ansvarlig for å slakte tusenvis av mennesker, og jeg ønsker ikke å være ansvarlig for å ødelegge den tyrkiske økonomien – og jeg vil, heter det i brevet.

Les også

Verden trodde IS var bekjempet. Nå gjør kaoset i Syria at jihadistene kan komme knallhardt tilbake.

– Jeg har jobbet hardt for å løse noen av dine/deres problemer. Ikke skuff verden. Du kan oppnå en god avtale, skriver Trump videre.

Videre i brevet står det at SDFs øverstkommanderende Mazloum Kobani er villig til å forhandle om våpenhvile, skriver Reuters.

Dette er brevet som presidet Trump sendte til president Erdogan.

Før den amerikanske avslutter brevet med «jeg ringer deg senere», kommer han med en kraftig advarsel:

– Historien vil se positivt på deg hvis du får dette gjort på en riktig og human måte. Den vil for evig se på deg som en djevel om gode ting ikke skjer, skriver han.

Det var Fox Business Network som først fikk tak i en kopi av brevet, men Det hvite hus bekreftet onsdag kveld norsk tid at det er ekte.

Dette er Trumps brev i norsk oversettelse:

«La oss utarbeide en god avtale! Du ønsker ikke å være ansvarlig for å slakte tusenvis av mennesker, og jeg ønsker ikke å være ansvarlig for å ødelegge den tyrkiske økonomien – og jeg vil. Jeg har allerede gitt deg en liten prøve når det gjelder pastor Bronson.

Jeg har jobbet hardt for å løse deres/dine problemer. Ikke la verden i stikken. Du kan oppnå en god avtale. General Mazloum er villig til å forhandle med deg, og han er villig til å komme med innrømmelser som de aldri ville ha gjort tidligere. Jeg legger ved en kopi av hans brev til meg, akkurat mottatt.

Historien vil se positivt på deg hvis du får dette gjort på en riktig og human måte. Den vil for evig se på deg som en djevel om gode ting ikke skjer. Ikke vær en tøff type. Ikke vær en tosk!

Jeg ringer deg senere.»