Mistanke om flere voldtekter på svenske festivaler

Svensk politi har mottatt flere voldtektsanmeldelser etter musikkfestivaler denne helga.

En jente i 15-årsalderen skal ha blitt voldtatt foran scenen under en konsert på Bråvallafestivalen i Norrköping fredag kveld. Illustrasjonsbildet er tatt under festivalen i fjor.

En jente i 15-årsalderen skal ha blitt voldtatt under Håkan Hellstrøms konsert på Bråvallafestivalen i Norrköping fredag kveld.

Ifølge politiet skal jenta ha blitt holdt fast og voldtatt av en mann midt i menneskemengden foran scenen, uten at noen grep inn.

– Det er forferdelig at man skal måtte oppleve noe slikt med masse mennesker rundt seg, sier en talsmann for politiet, Thomas Agnevik til Aftonbladet.

– Vi har veldig få opplysninger om gjerningsmannen og om hva det er som har skjedd, sier han og oppfordrer dem som var til stede under konserten om å ta kontakt med politiet dersom de så noe mistenkelig.

Jenta ble natt til lørdag tatt hånd om og gjennomgikk en legeundersøkelse.

Legger ned

Som en følge av hendelsen kunngjorde Bråvallafestivalens arrangører FKP Scorpio lørdag at årets festival blir den siste og at det ikke blir noen tilsvarende festival neste år.

Les også

Slipper fengsel etter å ha voldtatt tenåring

To voldtekter på Cityfestivalen

Under Cityfestivalen i Västerås ble det anmeldt to voldtekter natt til lørdag, den ene av en 16 år gammel jente.

– Vi har snakket med henne og innhentet opplysninger, men vi har foreløpig ingen mistenkte, sier en talsmann for politiet i Västmanland, Thomas Gustafsson.

En 26 år gammel kvinne har også anmeldt en voldtekt etter festivalen.

– Hun er sendt til sykehus og vi har ikke kunnet avhøre henne. Flere detaljer har jeg derfor ikke, sier Gustafsson.