Verden

Minst ti omkom i togulykke i Tyrkia

Minst ti mennesker mistet livet da et passasjertog sporet av i det nordvestre Tyrkia, og 73 er skadet, opplyser tyrkiske myndigheter søndag.

Store styrker jobber med å få oversikt på stedet hvor togulykken inntraff i Tyrkia søndag. Foto: Mehmet Yirun/ AP/ NTB scanpix

Ulykken skjedde nær byen Corlu vest for Istanbul søndag. Toget var på vei fra Kapikule nær grensen til Bulgaria, til Istanbul. Det skal ha vært om lag 360 passasjerer da ulykken inntraff.

Toget, som ifølge opplysningene hadde fem vogner, sporet av, og flere av vognene veltet. Ifølge det tyrkiske helsedepartementet er ti mennesker bekreftet omkommet, mens 73 er skadet.

Myndighetene opplyser videre at ulykken kom som en følge av ustabilt og utfordrende værforhold. Sterkt regn den siste tiden skal ha gjort bakken i området gjørmete.

Store styrker var på stedet for å hjelpe til i redningsarbeidet, deriblant over 100 ambulanser og en rekke militærhelikoptre. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan kondolerte søndag kveld overfor pårørende til de som har mistet livet i ulykken.

Les mer om

  1. Togulykker
  2. Tyrkia
  3. Tog
  4. Ulykker