Verden

McDonald's kutter ut plastsugerør i Storbritannia

McDonald's bytter til papirsugerør i Storbritannia og Irland fra neste år, opplyser hurtigmatgiganten. I Norge skal alternativer til plastsugerør testes.

Plastsugerør skal være fjernet fra McDonald's restauranter i Storbritannia og Irland neste år. Foto: Wilfredo Lee / AP / NTB scanpix
  • og NTB

McDonald's og andre restaurantkjeder er under økende press fra forbrukere og miljøaktivister på grunn av sitt storforbruk av sugerør laget av plast. De kan ende opp i havet og gjøre stor skade på havskilpadder, fugler og annet liv i sjøen.

Papirsugerør brytes derimot ned i naturen.

EU-kommisjonen gikk nylig inn for forbud mot blant annet sugerør, bomullspinner, bestikk og tallerkener av plast. Storbritannia har varslet lignende forbud.

McDonald's-konsernet opplyser fredag at de vil begynne utfasingen av plastsugerør i sine 1.360 britiske og irske restauranter i september. I USA, Frankrike, Sverige og Norge har kjeden planer om å teste alternativer til plastsugerør.

McDonald's kommenterer ikke hva slags typer sugerør som skal testes, utover at det blir en «bærekraftig løsning». Selskapet har over 14.000 restauranter i USA.

Les mer om

  1. Bærekraft
  2. McDonald’s