Trump: Khashoggi-drapet endrer ikke USAs forhold til Saudi-Arabia

President Donald Trump sier drapet på Jamal Khashoggi ikke vil føre til noen endring i USAs forhold til Saudi-Arabia selv om det skulle vise seg at landets kronprins sto bak.

Bildet er fra da USAs president Donald Trump møtte Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman i mars 2018.

– Det kan meget godt være at kronprinsen hadde kjennskap til denne tragiske hendelsen. Kanskje hadde han det, kanskje hadde han det ikke, sier Trump i en uttalelse tirsdag.

– Vi vil trolig aldri få vite alle fakta om drapet på Jamal Khashoggi. Uansett beholder vi vårt forhold til Saudi-Arabia, sier han videre.

– USA akter å fortsette å være en trofast partner med Saudi-Arabia.

Søndag opplyste Trump at han var blitt orientert om innholdet i lydopptak av drapet på Khashoggi, men at han selv ikke hadde villet høre på det. USA fikk lydopptaket av tyrkiske myndigheter, som også skal ha sendt det til flere andre land.

Bildet er fra da USAs president Donald Trump møtte Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman i mars 2018.

Den 59 år gamle saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi ble drept og trolig partert inne på Saudi-Arbias konsulat i Istanbul 2. oktober. Han arbeidet blant annet som kommentator for Washington Post og var en kjent kritiker av Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman.

Etter først å ha nektet å ha noe med drapet å gjøre, innrømmet til slutt saudiarabiske myndigheter at Khashoggi var tatt av dage av en saudiarabisk dødsskvadron. De fastholder imidlertid at kronprinsen ikke visste noe om drapsplanene.

Liket av Khashoggi er ennå ikke funnet, og ifølge tyrkiske myndigheter er det grunn til å anta at levningene ble oppløst i syre for å skjule alle spor.