Verden

Veien til 2020: Er demokratene i ferd med å begå grønt selvmord?

Demokratenes nye stjerne Alexandria Ocasio-Cortez har lansert sin grønne «New Deal». Mange av 2020-kandidatene har hoppet på. Hva betyr det for valgkampen?

Alexandria Ocasio-Cortez talte forrige uke under en konferanse for forslaget «Green New Deal» som har som mål å sikre at klimagassregnskapet går i null innen 10 år. Foto: JONATHAN ERNST / REUTERS

  • Christina Pletten
    Christina Pletten
    kommentator

Dette er «Veien til 2020», det ukentlige nyhetsbrevet til vår USA-korrespondent Christina Pletten. Det blir sendt ut på epost i begynnelsen av hver uke. Valget i 2020 blir tidendes thriller, og dramaet er allerede i gang. Meld deg på for å få nyhetsbrevet direkte i innboksen din her!

Alexandria Ocasio-Cortez er for ung til å stille som presidentkandidat, men hun har stjålet mesteparten av oppmerksomheten denne uken. 29-åringen fra New York klarte til og med å lage en viral video fra noe så tørt og kjedelig som en kongresshøring.
Det viktigste hun gjorde var imidlertid å lansere sitt initiativ Green New Deal (GND) sammen med senator Ed Markey. Dette er en ambisiøs plan om å gjøre USA uavhengig av fossilt brennstoff.

Les hele saken med abonnement