Verden

Trumps tidligere advokat dømt til tre års fengsel

Donald Trumps tidligere advokat Michael Cohen er i en føderal domstol i New York dømt til tre års fengsel.

Michael Cohen ankom onsdag formiddag rettslokalet i New York sammen med sin datter Samantha Cohen og sin sønn Jake Cohen. Foto: AP / NTB scanpix
  • og NTB

Trumps tidligere advokat var tiltalt for skatte- og finanslovbrudd, inkludert brudd på loven om valgkampfinansiering. I august erklærte han seg skyldig i åtte tiltalepunkter.

I retten onsdag sa Cohen at han påtok seg ansvaret for kriminelle handlinger, «inkludert handlinger som omfattet USAs president».

– Det var min plikt å dekke over hans skitne handlinger, sa Cohen.

Cohen sa også at «blind lojalitet» overfor Trump «førte meg inn på mørkets vei i stedet for lysets vei».

Innrømmet løgn

Cohen har blant annet erkjent å ha organisert utbetaling av penger til folk for å ti stille og dermed beskytte presidenten. Han sier blant annet at Trump ga ham i oppdrag å betale pornostjernen Stormy Daniels for å ikke snakke om affæren hun hevder å ha hatt med Trump.

Han har også innrømmet å ha løyet til Senatets etterretningskomité i fjor om Donald Trumps planer om å bygge et Trump Tower i Moskva. Cohen var Donalds Trumps private advokat, og en av presidentens fremste rådgivere og ledere i forretningsimperiet Trump Organization.

President Donald Trumps tidligere advokat Michael Cohen ankom mandag formiddag rettslokalet i New York sammen med sin sønn og datter. Foto: AP / NTB scanpix

Påtalemyndigheten anbefalte at Cohen skulle dømmes til soning imellom 53 og 61 måneder, det vil si rundt fem år. Forsvareren hans har ment at han bør slippe fengselsstraff.

Den aktuelle saken mot Cohen er uavhengig av russlandsgranskingen som ledes av spesialetterforsker Robert Mueller, men Mueller er av dem Cohen har hatt samtaler med i sitt samarbeid med påtalemyndigheten i flere saker.

Les også

  1. Stormy Daniels må betale Trump flere millioner

  2. Det kan bli den største skandalen på en mannsalder i USA. Her er det du trenger å vite for å være oppdatert.

Les mer om

  1. Donald Trump
  2. Michael Cohen